Carrers reconquerits i baròmetres interessats a Badalona

[RESUM DE LA SETMANA DEL 30 DE NOVEMBRE AL 6 DE DESEMBRE] Aquesta foto ho diu tot: la reconquesta del carrer de Francesc Layret, a Badalona, després de la marxa enrera de fa unes setmanes del PP que va tornar a permetre-hi la circulació el cap de setmana. Bones notícies, per tant, però cal ser exigints i impulsar la veritable pacificació. En aquest enllaç podeu ampliar posicionaments personals.

Abans d’entrar en matèria, em permeto recordar-vos dos apunts més publicats al blog aquests dies. Aquesta vídeo-ressenya del nou llibre del Raül Romeva; i aquest altre que recupera un article meu de 19 anys enrera, que lliga amb una reflexió molt actual al voltant de com han de ser els habitatges des de la perspectiva de l’interés públic.

Políticament, aquests set dies ha estat rellevant la presentació de l’enquesta sociopolítica (el baròmetre) que l’Ajuntament encarrega anualment des de fa uns anys. La majoria dels veïns de Badalona (50,8%) consideren que la ciutat millorarà en els propers
anys tot i la preocupació per la crisi econòmica que vindrà, tot i que molts dels indicadors del baròmetre 2020 són similars als q tenia el govern de Guanyem, ERC i ICV-EUiA. Al voltant de l’enquesta, el portaveu d’ERC-Avancem MES a l’Ajuntament, Àlex Montornès ha fet aquest vídeo.

El Govern del PP ha valorat positivament l’oferiment del Grup Municipal del PSC d’arribar a un acord d’inversions que suposaria aprovar el paquet pressupostari més important de la història de la ciutat; una notícia molt rellevant –caldrà veure’n implicacions i projecció en el futur de la governabilitat a la ciutat.

“Por qué creo que la falta de visión metropolitana aboca a Barcelona a un improductivo festival de monólogos. A propósito de los ejes de conocimiento.” Valuós article de Miquel Molina. He repescat aquest tuit de fa uns mesos, en clau #Badalona: l’aposta de l’IREC per Badalona i la candidatura del blockchain (ambdues notícies recents) encara reforcen més el camí x ‘valor afegit’ de Badalona, i en general l’àrea metropolitana nord (amb #eixBesòs com a articulador). Cal millor governança i prioritzar bé fons europeus.

Més coses:

Aquesta setmana, Esquerra Republicana hem reclamat al govern del Partit Popular accions per descongestionar la llista d’espera d’habitatge social a Badalona. Una demanda que pocs dies després era atesa pel govern de Badalona.

També aquesta setmana hem fet el següent comunicat tot lamentant la poca responsabilitat del govern del Partit Popular i exigint que adapti els actes de Nadal a les mesures del PROCICAT.

I mentrestant:

En clau Badalona


https://twitter.com/oriolllado/status/1333752065923948546

En clau nacional

D’interés

A casa els pares he trobat aquest quadern pedagògic sobre urbanisme i demografia, editat el 1983 per l’Institut Municipal d’Educació de #Badalona i elaborat per la Monserrat Oriol, la Cristina Rotger i en Ramon Sagués. Si us interessa, aquí va el PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *