Alícia perduda al país d'Òmnium

Òmnium és un luxe que, avui, no ens podem permetre. Enverinada condescendència, i ben estudiada, la que ha gastat aquest matí l’Alicia Sánchez Camacho, líder del Partit Popular a Catalunya. El tuf d’un dubte aparentment raonable: ¿què és primer, un concurs literari o l’obertura d’un quiròfan? Sembla demagògia de traç gruixut, però no. A aquestes altures, hauria de quedar clar que el PP treballa amb la freda precisió del cirugià. 

Al Twitter, molts assenyalaven, amb bona fe, a la Fundación Francisco Franco. Així mostraven la (certa) incongruença dels conservadors quan critiquen als ‘nostres’ tot mantenint els ajuts dels ‘altres’. Vet aquí la trampa de l’Alicia. Òmnium no és la FFF, ni la Faes… (*)

Òmnium és una entitat central en una singular i riquíssima part d’Europa, diguem-ne el nostre país, la qual treballa abordant un front molt divers d’activitats, poques de les quals tenen a veure ja amb cursets de sardanes i/o jocs floralescs (això és el que la seva cínica ironia apunta). L’entitat està extesa al territori com poques, i és diversa com poques, també; centenars de voluntaris exerceixen un treball constant, solvent, contrastable i generós en defensa d’una societat millor. Òmnium és feina diària, moltes mans treballant plegades, el consens mínim per a la major ambició, ser millors. 

Des d’aquesta plataforma som cada vegada més els que defensem la igualtat d’oportunitats; la ciutadania plena dels nous (i no tan nous) benvinguts; una escola millor; ciutats més humanes i justes; la curiositat per saber; l’energia per a emprendre; un món, finalment, amb una cultura més diversa. Llengua, cultura, país. La nostra manera de ser al món.

És més polític que mai, és més social que mai, Òmnium, avui. I és per això que precisament ara ens acusaran de tot el contrari, de ser secundaris, de ser un luxe de temps de bonança. Ara que som tan importants, diran, ja diuen, que cal prioritzar i que s’ha acabat la festa.  

Els sona? Que aquest atac, que no és el primer ni serà l’últim, serveixi per recordar que sí, que avui també, és un bon dia per fer-vos socis i sòcies d’Òmnium.


(*) En una primera versió de l’apunt citava en aquesta relació l’Instituto Cervantes i, clarament, no està al mateix sac que la FAES o la FFF. Ben vist, Ismael Peña-López (@ictlogist)!.
(**) Per cert, la foto que il·lustra aquest apunt està presa a la festa del Quedem que es va fer a Badalona el passat mes de juny. Mostra els membres de la junta actual de la seu local. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *