Com es munta un país?

“Com es munta un país? Com construïm una ciutat? Ens agrada plantejar el debat a partir de preguntes obertes, conscients que el nostre país no és una ‘obra acabada’ sinó una obra en construcció. Més que reivindicació (que també, és clar!), més que celebració (a la qual cap país normal renuncia), per nosaltres la Diada és, sobretot, invitació. Ens hi acompanyes?”.

Aquest és un fragment del text que acompanya el tríptic informatiu dels actes de la Diada Nacional 2011 que Òmnium Cultural promou a Badalona aquest dissabte, 10 de setembre. Aquest any, l’entitat reforça i reinventa parcialment la seva cita anual que ‘tradicionalment’ aplega centenars de persones a Dalt de la Vila. S’hi incorpora un nou espai, la platja, i la gent d’Òmnium Jove aposta per un concert d’altura, amb Inspira, una de les bandes més interessants del panorama musical del nostre país. 

La comunicació d’aquestes activitats s’acompanya amb una divertida paròdia dels manuals de muntatge de mobles de l’Ikea. Com es munta un país?, diem. Una recepta: eines variades, força per collar, habilitats per ser precisos i mans, moltes mans, quantes més millor. “Fer” és la millor manera de ‘defensar-nos’. 

* Aquest any també s’ha constituït la Comissió Unitària 11 de Setembre. Doneu-hi un cop d’ull, aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *