Dialèctica, progrés… i vaga

Faré vaga a mitges, perquè treballo pel meu compte i perquè tinc un lliurament el dijous. Per tant, m’autoaplicaré uns ‘serveis’ que espero que seran mínims, obligat per una dinàmica de treball en la qual responc directament per la meva feina, que sóc autònom, jo. Així doncs: a mitges, però faré vaga.

Però no m’aturaré per donar suport als sindicats (per als quals sóc, sembla, l’eterna assignatura pendent), ni tan sols faré vaga en contra de la reforma laboral del govern estatal (al capdavall, el govern estatal aplica unes polítiques convingudes en un àmbit superior i preocupantment difús). Faré vaga perquè el nostre model econòmic i social està en discussió. I com que em sembla bé que el nostre model ecònomic i social estigui en discussió… vull dir-hi la meva. La dialèctica és el motor del progressisme, no? La vaga és la meva modesta contribució –una de moltes, atenció– a aquesta dialèctica i més quan, avui, hi ha temes fonamentals que no estan prou ben enfocats, al meu entendre: la sostenibiltat de l’economia, l’equitat social, el compromís amb el territori… No és perquè res canviï, que faré vaga; sinó precisament pel contrari. Perquè vull que canviïn més i, sobretot, millor. Podríem dir que la vaga és un assaig, de molts altres que caldran… en la línia del que deia el sociòleg Alain Tourain al País d’ahir: “Si no encontramos palabras que rompan el silencio y acciones que nos saquen de la parálisis, la crisis será el destino de Occidente. La pasividad y la resignación no son solo consecuencias, sino causas profundas”.

* Per cert, Media.cat ha presentat un informe interessant sobre la manera com els mitjans estan tractant les reformes econòmiques. Hi podeu accedir, aquí. D’altra banda, diferents veus alternatives han posat en marxa 29-s.net un espai web on compartir informació sobre el seguiment de l’aturada. Un complement necessari en un menú informatiu poc centrat.

2 thoughts on “Dialèctica, progrés… i vaga

  1. No sé què escriure perquè no quedi massa estusiasta… :)… A veure això què tal: “No puc estar-hi més d’acord!!!!!!!!!”

  2. No sé què escriure perquè no quedi massa estusiasta… :)… A veure això què tal: “No puc estar-hi més d’acord!!!!!!!!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *