Entre bambolines

Cap edifici és una illa, malgrat el somni amagat de molts arquitectes: en la majoria de maquetes, l’edifici es presenta en soltiari, amb sort només envoltat d’uns quants volums minimalistes. Afortunadament, però, la realitat només es pot esborrar a cop d’autocad. En aquesta imatge, l’edifici 00 de Telefónica, obra d’Enric Massip-Bosch, s’emmiralla, com si estés entre bambolines, en el fred triangle blau de Herzog i De Meuron. Què en deuen pensar els dos arquitectes suïssos? I l’arquitecte Massip? Els respectius edificis mantenen un diàleg imprevist, que els canvia, i ells no hi poden fer res. La transformació neix de la conversa, un cop més.

8 thoughts on “Entre bambolines

  1. Entenc que no tractes amb arquitectes? L’arquitectura del Fòrum és cert que és poc atenta, però el que es fa a cops d’autocad és estudiar el context, dibuixar-lo i incorporar-lo, si no quin cony de treball fan els arquitectes? Qualsevol enginyer podria fer edificis si no fos així.

  2. Entenc que no tractes amb arquitectes? L’arquitectura del Fòrum és cert que és poc atenta, però el que es fa a cops d’autocad és estudiar el context, dibuixar-lo i incorporar-lo, si no quin cony de treball fan els arquitectes? Qualsevol enginyer podria fer edificis si no fos així.

  3. ps. això de “la majoria de maquetes” és molt graciós. et convido a anar a l’etsab o el coac, que sempre hi ha alguna maqueta exposada, o si tens temps al taller de maquetes de l’escola de Sant Cugat. veuràs que moltes no només no mostren edificis aïllats sinó que tampoc mostren cap edifici en particular…!

  4. ps. això de “la majoria de maquetes” és molt graciós. et convido a anar a l’etsab o el coac, que sempre hi ha alguna maqueta exposada, o si tens temps al taller de maquetes de l’escola de Sant Cugat. veuràs que moltes no només no mostren edificis aïllats sinó que tampoc mostren cap edifici en particular…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *