I Sant Jordi, malgrat tot

Rosa casolana.

Rosa casolana.

“El primer que s’ha de fer amb la vida és viure-la, i després, si de cas, escriure-la amb coneixement de causa”. Aquesta cita és de l’Aurora Bertrana, i el dijous la recollia la Marta Rovira des del seu exili a Ginebra en un Sant Jordi que ens proposa des del ‘I malgrat tot’. Sí, ‘malgrat tot’ perquè aquest Sant Jordi potser no podrà ser a peu de carrer, però serà a peu de balcó. I per tant, dempeus amb el compromís amb la festa, amb la cultura, amb el llibre. Dempeus avui i dempeus demà… que mantinguem en vida tot allò que hem començat a veure i entendre: que la llibreria és un actor importantíssim. Que allò que fa més interessants els nostres pobles i ciutats té en les llibreries un aliat, un còmplice. Perquè en una llibreria hi passen moltes coses. S’hi poden comprar llibres però també és un espai de debat. Les presentacions que ara no podem fer amb normalitat però que d’alguna manera hem mantingut virtualment… presentacions en tot cas en què es comparteixen idees, es contrasten reflexions. Això passa amb els llibres i també en les llibreries. Compreu, compreu avui, compreu demà. Feu-ho en les llibreries que tingueu més a prop, les que us donin més confiança i que són segurament les més petites, les que tenen noms i cognoms, les que estan compromeses en aquest dia a dia més enllà del negoci… també negoci, però més enllà del negoci.

Jo a Badalona fa una estona ja he passat la meva comanda a la llibreria El Saltamartí… i vaja, quan torni a aixecar la persiana, que espero que sigui molt aviat, allargaré aquell dia aquest Sant Jordi que ens toca viure en situació d’excepcionalitat. Per tant, Sant Jordi avui, Sant Jordi demà i els dies que han de venir. (Vídeo amb aquest text, aquí)

Per cert, aquestes són les meves recomanacions per la Diada:

A Badalona, la xarxa municipal de biblioteques, la regiduria, Òmnium, l’ANC, El Círcol, el Museu o Ca l’Andal han organitzat activitats molt interessants. Més informació aquí.

i molt més aquí:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *