(Inquietants) primers detalls sobre el nou govern local

#Biodiversitat als marges dels parcs del districte 3, a #Badalona. Rams de #naturaurbana que hem anat recollint a casa en aquests dies d'alarma sanitària. Foto compartida al Twitter en el dia de la Biodiversitat.

#Biodiversitat als marges dels parcs del districte 3, a #Badalona. Rams de #naturaurbana que hem anat recollint a casa en aquests dies d’alarma sanitària. Foto compartida al Twitter en el dia de la Biodiversitat.

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE MAIG] Aquesta setmana passada el govern del PP a Badalona ha donat a conèixer els primers detalls sobre la seva organització interna. En un comunicat, ERC hem mostrat la preocupació per la manera com han sortit debilitats en l’estructura els serveis socials i l’àmbit de feminisme. A l’aprimament de serveis socials i la desaparició de ‘feminismes’ denunciats en la nota, afegeixo més incongruènces: deslligar urbanisme de territori, adscripcions d’organismes inexplicables (#Badalona Cultura a Turisme? Consorci Bdn Sud a Seguretat?), reducció de convivència a tema d’ordre públic…

Per cert, així explica el PP les seves prioritats per #Badalona: #Covid19, neteja, seguretat i totxo. Ok. L’important, però, és el q hi falta: la lluita contra la desigualtat i la segregació escolar, l’aposta per l’habitatge, les mesures per abordar la crisi climàtica…

⚠️ Aquesta setmana al blog també he parlat de ‘la ciuat dels 15 minuts’ en clau de Badalona (vegeu l’apunt aquí) i del projecte que SÍ que existeix en clau de transformació a la ciutat (vegeu l’apunt aquí).

Continuem amb el resum:

Més de 400 persones sense llar dormen en centres d’acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d’infrahabitatge a Badalona. Així ho explicava la Taula sense Llar en aquesta informació. Repte: fer estructurals les actuals mesures puntuals contra el #sensellarisme.

El Departament de Territori anunciava fa uns dies l’impuls dels estudis del perllongament de l’L1 entre Lloreda-Sant Crist i l’estació de Rodalies. El compromís del Govern amb l’allargament del metro a la ciutat es manté ferm. És clau que continui la tramitació administrativa per completar el mapa a la ciutat.

També aquesta setmana s’han anat reprenent algunes obres a la ciutat. Són aquestes:

I finalment, un recull de piulades endreçades per concepte:

A Badalona

Reflexions


https://twitter.com/oriolllado/status/1262847291334983680

Política

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *