Més instituts escola a Badalona, eina per una educació més inclusiva

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE DESEMBRE 2019] La darrera setmana abans de Nadal (vegeu apunt al blog amb el més destacat a la ciutat) i també del darrer ple de l’any (apunt específic)… a Badalona els temes han estat la posada al dia del mapa educatiu, el treball per un parc municipal d’habitatge i de nou un tema tristement recurrent, el deficient estat dels equipments municipals.

Comencem amb el resum de la setmana?

Badalona és una de les ciutats amb major implantació dels #InstitutsEscola, un instrument útil per lluitar contra l’abandonament escolar i contra segregació. Dilluns el Departament d’Educació anunciava la incorporació de dos nous centres i explicava la seva aposta per tot el país.

D’altra banda, el Departament confirmava també a l’inici d’aquesta setmana que la fusió de l’Escola Montigalà no està damunt la taula, tot emplaçant-se a treballar un consens sobre la planificació d’aquesta zona educativa. Sap greu com govern local ha jugat a la confusió aquests dies. Un tema que també va tenir protagonisme al ple.

Un altre projecte que avança és el de la L1. El compromís del Govern amb l’allargament del metro a Badalona es manté ferm. És important que continui la tramitació administrativa per completar el mapa a la ciutat. El secretari de Territori Ferran Falcó anunciava aquesta setmana l’encàrrec de redacció del projecte bàsic de dues estacions que connectaran Santa Coloma i Sant Crist.

També aquests dies coneixiem que l’Ajuntament de Badalona ha adquirit dos nous immobles per fer front a les emergències habitacionals. Els habitatges provenen de dues entitats bancàries i s’han comprat mitjançant el dret de tanteig i retracte. Una bona notícia, que és possible gràcies a l’aposta del govern en què vam participar com a ERC, junt amb Guanyem i ICV-EUiA. Just 4 mesos abans de la moció de censura, situavem a disposició 8M, la quantitat més gran decidida per un govern a la ciutat per polítiques d’habitatge.

I de les reincidències…

Tancada de nou Can Casacuberta, la biblioteca central de Badalona. Així es feia públic divendres. Esperem la ràpida informació del govern local: en quin estat es troba el projecte de reforma? quan es reprendrà el servei? I mentrestant: quines alternatives té la ciutadania?

Dijous es coneixia la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea respecte la inmunitat de l’eurodiputat per ERC, Oriol Junqueras. Vivíem així un clam arreu del país, també a la plaça de la Vila de Badalona per la llibertat dels presos polítics, reforçat després dels escenaris oberts avui per la #doctrinaJunqueras. ERC, JuntsxCat i Guanyem aprofitavem per fer una comunicat conjunt, tot anunciant la presentació d’una sol.licitud formal de ple extraordinari per demanar a l’Estat que compleixi la sentència.

En clau social destaca:

Una notícia que enllaça amb altres notícies de la setmana com els avenços en el salari mínim de referència i l’acord de fiscalitat entre el #Govern i els comuns. En Lluís Pérez destacava que “contràriament al mantra, els anys del procés s’han debatut i aprovat polítiques socials importants i polèmiques. P.ex.: l’impost sobre dipòsits bancaris (2014), desprivatitzacions sanitàries (com la de la Clínica del Vallès -2016) o la Renda Garantida de Ciutadania (2017)”…

En clau local

Tuits en clau nacional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *