Nit electoral: ens vam oblidar de la TV!

Screen shot 2010-11-29 at 3.55.50 PM

Vet aquí un moment de la ‘nit electoral’ d’ahir al vespre, a la Sargantana. Una cinquantena de persones van passar per algun moment del vespre pel local de Dalt de la Vila, on s’acostumen a fer aquesta mena de seguiments (2006, 2007). A l’Oleguer Serra li agrada puntualitzar que la desafecció no és amb la ‘política’ sinó amb una determinada manera de fer política. I crec que té raó.

Però tornem a la Sargantana. Al local regentat per l’Anna, l’Ignasi i en Jordi hi havia una pantalla gegant amb connexió a tv3 i una altra de (presumptament) complementària, en la qual s’anaven llistant les actualitzacions oficials de governació i els titulars que anaven enfilant els diferents mitjans. Aquesta segona pantalla també capturava el pols a Twitter d’un hashtag propi: #sargui28n.

En la imatge, poques persones estan mirant la televisió. La majoria té els ulls fits en la pantalla del seu smartphone o del seu ordinador portàtil… o a la pantalla connectada a internet (que és des d’on s’ha pres la foto).

La informació s’hi mostrava amb més rapidesa (comprovat!), però no només això: a la pantalla de l’ordinador o del telèfon hom podia enriquir el fil de la informació sumant-li les aportacions i mirades d’altres mitjans, d’altres lectors. Aquesta teranyina d’informació i interpretació acaba conformant una realitat més complexa i interessant, i que al capdavall és més útil. Ahir la televisió ens va semblar més ‘tonta’ que mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *