'No em compraré tants discos'

Fa anys que prometo no comprar-me tants discos, com si aquest fos un vici reprobable! Però ho prometo, si, davant de qui calgui, quan calgui, com calgui: potser una mica avergonyit, o potser per no haver-me de justificar. O potser per totes dues raons… però ho prometo: no em compraré tants discos. Les caixes dels cedés s’acumulen en piles al menjador de casa, fent un mapa hermètic i misteriós a ulls profans i que jo no em canso de recordar a qui calgui, quan calgui i com calgui que és ple de tresors per a la gent amb gana de coses noves. De tant en tant, d’imprevist, jo també hi trobo algun tresor. Aquestes últimes setmanes em passa que no puc parar d’escoltar Revelation, d’AJ Roach, un disc introbable al nostre país, però que és una de les meravelles d’aquest any. Fa uns mesos, l’amic David Prat, el va convidar a casa seva i el Roach en qüestió va aprofitar per fer una actuació als Genis, un petit bar musical de Badalona, a quatre passes de casa. L’altre dia en Jordi Pujol me’l va deixar amb un gest confiat, ple de les millors voluntats. Sabia que em fondria aquesta sàvia i crua barreja de folk i elegant pop –impagables, per cert, els metalls del tema que dóna títol al disc–. Ara una còpia d’aquest disc vola cap a Badalona des dels Estats Units. Me’l vaig haver de comprar, volatilitzant, de nou, la promesa -no em compraré tants discos- que, us podeu imaginar, a aquestes altures ja ningú es creu.

One thought on “'No em compraré tants discos'

  1. Oriol,

    És clar que sí, tu compra’n i gaudeix-ne !

    No sé si és un tema generacional o forma de ser però jo no m’he acabat d’acostumar a descarregar música per Internet … I encara sort de youtube, que és tan fàcil i deixa fer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *