Prioritat Salut + campanyes ciutadanes de calat

[RESUM DE LA TERCERA SETMANA DE FEBRER 2021] Parlem de la pandèmia en clau sanitària? A Badalona, estat de la qüestió a 18 de febrer:

  • Pel que fa a les vacunes: 1a dosi (7.763), 2a dosi (4.683).
    Pel que fa a la traçabilitat: Ja s’han fet al municipi 168.291 PCR i 49.712 TA.
    + seguiment de dades oficials

Dijous va començar la vacunació al personal docent i des de fa una setmana es procedeix amb professionals prioritzats al #CAPRobert (vídeo a Televisió de Badalona):

Com ha impactat la pandèmia en el dia a dia de l’atenció sanitària de l’àrea Metropolitana Nord, l’ICS està fent una sèrie de continguts molt interessant a les xarxes socials (aquí hi podeu donar un cop d’ull) i que podeu ampliar en aquesta newsletter de Badalona Serveis Assistencials.

Un parell de notícies més: la Unitat de Covid Persistent Pediàtrica de Can Ruti fa un mes i mig que funciona i ja està atenent una trentena d’infants (+info) i dimecres es va obrir la primera planta de l’annex hospitalari de l’Hospital Universitari Germans Trias, on es preveu que s’hi traslladin 16 pacients crítics que actualment hi ha a l’UCI provisional. Aquests s’afegiran als 24 malalts que hi ha a la recentment estrenada 2a planta.

També aquests darrers set dies, la gestió de la mobilitat ha estat molt present al debat ciutadà.

Dijous es donava a conèixer la primera radiografia de l’accidentalitat en bicicleta a la metròpolis de Barcelona, elaborada per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans i l’Àrea Metropolitana. Zones amb alta concentració a #Badalona: La Plana, accés al Port de Badalona, carretera Mataró i passeig marítim nord.

Cal dir i recordar, però, que les darreres decisions de mobilitat de calat a Badalona han acabat així:

❌ Estiu 2018 – Pacificació passeig marítim tombada parcialment (govern PSC)
❌ Hivern 2021 – Nou carril bici amb aparcament permès en algunes hores del dia (govern PP)

Ho denunciava la regidora Anna Lara en una concentració del col·lectiu Massa Crítica per denunciar que el govern de Badalona vol permetre l’aparcament parcial en el nou carril bici previst a Sant Bru.

Al capdavall, tenim en discussió el model de ciutat. Tres campanyes ciutadanes miren enllà aquests dies i ens confronten a revisar com volem el nostre municipi a mig i llarg termini. Per una #Badalona +saludable i amb valor afegit:

👉Salvem lamobba.cat
👉Primer les persones, pacifiquembadalona.cat
👉Gran equipament al Sant Josep: http://chng.it/kncQ7tfK

Amb mirada llarga, la preocupació sobre la gestió de residus, clarament una de les grans assignatures pendents a Badalona. Esquerra Republicana ha reclamat aquests dies que el govern de Badalona faci una sessió oberta amb els grups de l’oposició sobre el futur de la recollida selectiva a la ciutat.

Per cert, dos articles de pes:

En clau local també ha estat notícia:

  • L’Ajuntament de Badalona ha adjudicat un contracte, per import de 96.056,53 euros, per a la renovació de material esportiu de diverses instal·lacions municipals. En total, l’Ajuntament ha licitat diferents contractes que permetran la renovació de materials com ara cistelles, porteries o marcadors electrònics per tal de substituir aquests elements que es trobaven malmesos o per adaptar-los a les normatives dels poliesportius.
  • L’Ajuntament de Badalona expedienta a la propietat de la finca Can Mas i l’obliga a restituir la situació original del camí que havien barrat amb tanques. Dissabte vam ser a Canyet interessant-nos per la problemàtica amb els veïns.
  • Badalona paga en els últims 9 mesos 6.174 factures de les 9.269 que s’acumulaven sense abonar durant els darrers anys. S’han pagat 11,7 milions d’euros dels 28,5 que hi havia pendents. La majoria corresponen a deutes amb petits i mitjans proveïdors. És clar que el PP només explica una part… en Jose Téllez ho explica bé aquí. El PP de #Badalona menteix. El termini mitjà de pagament a proveïdors S’HA DISPARAT des de la seva arribada al govern municipal.

En clau Badalona

En clau nacional

Per cert, l’actualitat política relacionada amb les eleccions del 14F té aquest apunt específic al blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *