Quan comença la política…

Si cliqueu en aquest enllaç podreu accedir al programa electoral de la coalició independentista formada per ERC, Accent (grup que encapçalo), Reagrupament i les JERC. Aquest document és (o vol ser) una guia per una ciutat possible i no és (o almenys no vol ser) cap carta als reis a destemps, tan habituals quan s’apropen les eleccions. Aquí hem procurat substituir les promeses vagues pel realisme. Perquè hi ha evidències molt preocupants que interpel·len, tossudes, a tots els que estem compromesos amb la transformació i millora de la nostra ciutat. Les hem tingudes en compte. “Com podem mantenir els mateixos serveis i millorar-ne l’eficiència en un context greu de crisi econòmica? Caldran altres polítiques, caldrà organitzar-nos millor. Nous problemes? Noves solucions!”. El document proposa el canvi de diferents dinàmiques per tal d’abordar millor el repte que tenim com a ciutat: increment de l’eficiència municipal i de la visió estratègica; priorització dels ajuts als projectes amb compromís social; formules de cogestió en equipaments municipals; increment de la participació; i foment de polítiques imaginatives.

Ni aquestes són unes eleccions més, ni el mandat que començarà el 23 de maig s’assemblarà gaire al que hem tingut en un passat recent. L’endemà de les eleccions comença un camí difícil però inexcusable, el camí dels consensos.

La nostra candidatura parla sovint de garantir acords amplis. Això no vol dir només parlar d’acords de govern, sinó que vol dir posar l’accent en la necessitat de garantir els espais de trobada per dissenyar la Badalona de demà. Espais que, per ser útils i potents, hauran de saber incorporar el màxim nombre de forces polítiques i d’entiats i col·lectius. Hem fet un esforç per avançar alguns d’aquests consensos, en la pròpia elaboració programàtica.

Aquest document, digueu-ne programa, mostra les nostres prioritats de treball, però és alguna cosa més. També vol ser un document vàlid per quan la campanya s’hagi acabat, que és quan comença de debò la política.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *