Quin país més pobre que ens proposen

Ara el PP desenterra la destral de la llengua; ajudat per la constitucional incomprensió d’un estat fallit en les seves diferents versions (executiva, legislativa i legal). Afegeix (reprèn, de fet) una nova especialitat en el seu explosiu catàleg.

A Badalona tremolem, ben envestits de fa uns pocs anys en el camp de la cohesió social… ens preguntem ara (no sé si retòricament): serem els propers en rebre també per la llengua? En algun despatx de la FAES hi ha un mapa de la nostra ciutat ple de línies, foradat per desenes de xinxetes. Descriu a temps real, l’avenç d’un projecte que ens sobrepassa (ho explica l’Enric Juliana, això; i molt encertadament).

No va de Badalona, tot plegat; tampoc de gitanos o de reglaments lingüístics. El PP vol ser una força central, al país; i és per això que necessita contraposar-se al consens polític majoritari… tot proposant una nova centralitat, una nova mirada al país basada en la divisió de comunitats, ells o nosaltres… quin país més pobre que ens proposen! Quina ciutat més trista que tenen al cap, aquests del PP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *