Repte: salvar la xarxa de comunitat

Ocells confinats (tornarem a volar!). Aquesta és la meva contribució a #ElGranMosaic, una gran obra d'art col·lectiva de l'artista Joan Fontcuberta impulsada per Òmnium i el Cruïlla Barcelona. Més informació, cliqueu a la foto.

Ocells confinats (tornarem a volar!). Aquesta és la meva contribució a #ElGranMosaic, una gran obra d’art col·lectiva de l’artista Joan Fontcuberta impulsada per Òmnium i el Cruïlla Barcelona. Més informació, cliqueu a la foto.

A banda del canvi d’alcaldia a Badalona (que podeu aprofundir aquí i aquí) l’actualitat de la setmana ha continuat girant al voltant del confinament i la crisi sanitària. De les ciutats i pobles que ens van quedant després de l’ensulsiada de la Covid19 i de la incertesa i la por que ens van quedant a tots plegats en la mirada en parla en bona part en Toni Soler en aquest article: “Aquest replegament no es deu només a l’afany de seguretat, sinó a la sensació que les pàtries comunes, els espais de consciència col·lectiva, s’estan engrunant a una velocitat de vertigen.” El repte (majúscul), preservar la xarxa de la comunitat.

I de ‘salvar’ la cohesió, aquestes dues notícies agafades al vol de l’actualitat.

  • La preinscripció online i la mobilitat “agreujaran” la segregació escolar, segons la Fundació Bofill. Molt mala notícia per a una ciutat com #Badalona, una ciutat on plou sobre mullat en aquest tema. L’estudi inclou recomanacions pels ajuntaments. Prenguem nota.
  • Les cues de la gana, una realitat ben present descrita en aquest article d’Elisenda Colell a El Periódico. Al voltant de l’article, aquest comentari de la Montse Maresma, que reprodueixo: “La fotografia, la realitat que reculll’article, podria ser de #Badalona, la d’aquest matí a la Focus, la d’aquesta tarda a 4art Mon, la de cada dia a Sant Roc. L’emergència alimentària és gravíssima, els subsidis, els ajuts han d’arribar ja.”.

Tuits d’interés


https://twitter.com/ercdiba/status/1261346898570444800

I mentrestant a Badalona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *