[Setmana 10/2019] Milers de persones a Badalona en la manifestació del 8M

Divendres al vespre, la impressionant manifestació començava a moure's destí la plaça de la Dona.

Divendres al vespre, la impressionant manifestació començava a moure’s destí la plaça de la Dona.

“…que la República no serà si no és feminista. Perquè per ser justa, ètica, inclusiva i solidària, com volem que sigui, caldrà que els espais de poder es redistribueixin de forma equitativa entre dones i homes.” Punyents i encertades paraules de Dolors Bassa i Carme Forcadell, en aquest article al Nació, pòrtic oportú per al resum de la setmana. La imatge de milers de persones participant a la manifestació de la tarda de la vaga feminista és difícil d’oblidar, per la seva potència i pel seu caràcter inèdit. Amb quina força i convicció, tantes i tan diverses. Badalona es mou, com el país, per la igualtat i pels drets de les dones.

El grup municipal d’ERC i AvancemMES es va adherir a la vaga feminista (👉 comunicat).

Clau habitatge
Pel que fa a la setmana que avui tanquem destaquen dues bones notícies en clau d’habitatge. La primera: la qualificació d’habitatge de protecció oficial passa a ser permanent (ja no es podran vendre), i tots els pisos públics seran de lloguer a partir d’ara. Aquesta setmana s’ha aprovat un important decret aprovat avui pel Govern i del qual
aquí s’apunta el més destacat.

D’habitatge també, cal remarcar que el govern podrà limitar el preu del lloguer i allargarà la durada mínima dels contractes a entre 6 i 10 anys. Una mesura clau per als barris metropolitans, q han d’entomar dinàmica gentrificadora de la capital, sotmesos a forta pressió de grups inversors. Més informació en aquest fil de TW del Departament de Justícia.

Comunicació institucional a tot drap
La setmana passada explicavem (👉 post al blog) el perquè de l’sprint de presentacions i inauguracions (spoiler: la llei marcava aquest dimarts com a límit, a causa de la convocatòria d’eleccions del 28A), però dilluns, in extremis, encara van entrar aquestes notícies per l’esquadra:

La primera: l’Ajuntament de Badalona adquireix la propietat de dos immobles per a destinar-los a emergències habitacionals (una bona notícia que, per cert, és possible perquè el govern actual es va trobar amb una partida de 8M disponible per a fer les compres i perquè tècnicament ja havien començat les inspeccions i hi havia un protocol definit). Més informació, aquí.

La segona: l’Ajuntament de Badalona subvencionarà el pagament del lloguer d’habitatges a joves d’entre 18 i 35 anys amb un màxim de 200 euros mensuals. Una convocatòria que és possible per l’acord signat pel govern en què vam participar com a ERC, junt amb Guanyem i ICV-EUiA, amb la Diputació de Barcelona, via meses de concertació. Més informació, aquí.

I la darrera: també dilluns es presentaven a Badalona les noves brigades de manteniment de la via pública; el retorn d’un instrument que vam reprendre el 2016 i del qual celebro el reimpuls. Més informació, aquí.

Altres informacions
Dimecres vam rebre de Deixar de ser Invisibles un dossier amb les seves propostes per una #Badalona inclusiva amb la diversitat funcional, en el marc d’un debat en el qual vam participar com a ERC. Vaig poder-hi explicar les esmenes d’ERC-Avancem sobre el tema al pressupost 2019 (👉 notícia al web d’ERC).

Aquesta setmana també ha tingut lloc la Fira de l’Ensenyament de Badalona al Centre Cultural l’Escorxador (👉 nota de premsa). Per cert, hem continuat seguint d’a prop la situació del Pau Gargallo, en què esperem poder donar bones notícies aviat.

Continuem el repàs?

325 alumnes de cinquè de primària, de set escoles de Badalona van presentar dijous el seu projecte de cooperativisme escolar. Els infants han creat 13 cooperatives per elaborar productes que vendran el 24 de maig als Encants de Montigalà. Nous models de relació per una societat que volem més pròspera… i més justa! Fantàstica iniciativa #CuEmE a la ciutat amb el suport de la Diputació. 👉 https://j.mp/2tZvNXv

Torna a funcionar el Punt d’informació de nouvinguts de Sant Roc de Badalona. La Fundació Surt prestarà de nou els seus serveis després de l’adjudicació del nou contracte. https://j.mp/2HiMTXT .

Nou èxit de públic del 19è Festival Internacional de Màgia-XIX Memorial Li-Chang: https://j.mp/2HiwJh9.

Tuits destacats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *