La celebració del Mobile World Congress a Barcelona ha convertit Catalunya en un dels pols d’activitat del fenomen de les aplicacions per mòbil. Aquest article de Vilaweb en fa un útil repàs en clau catalana, una invitació a repensar la manera com des de les administracions locals abordem un factor clau, també en la comunicació institucional.
Tendències per a aquest any
La prestigiosa consultoria de tecnologia Roca Salvatella publica des de fa un temps un llistat de previsions sobre l’any que comença. El llistat d’aquest any, elaborat per Pepe Cerezo, apunta algunes tendències interessants pel que fa a la comunicació ambiental. Prengueu nota d’algunes de les línies apuntades: l’anàlisi de grans quantitats de dades cada vegada serà més rellevant per als negocis online… i també com a eina de governança (afegeixo jo). L’estratègia ‘mobile first’ (prioritzar l’oferta a través del mòbil) continuarà a l’alça, recordant-nos que tot el que publiquem a la xarxa ha de ser pensat, també, per a ser llegit en una pantalla petita. El showrooming (la manera com els dispositius connectats estan transformant els hàbits de compra dels usuaris), la impressió 3D (el procés de fer objectes tridimensionals a partir de models digitals), la gamificació (la irrupció de dinàmiques de joc aplicades a diferents àmbits professionals) són altres tendències apuntades, que tenen, o poden tenir, un impacte interessant en la comunicació de la sostenibilitat.
Sostenibilitat, valor afegit
Greenpeace puntua cada mig any les pràctiques ambientals dels principals fabricants d’electrònica i informàtica. La majoria suspenen el darrer examen, amb data de novembre de 2012. Ho explicaAlbert Cuesta, al diari ARA. Atenció al primer de la llista: és Wipro, una empresa Índia que trenca tòpics. No era la qualitat i el respecte al medi un dels potencials valors afegits de les empreses europees en un món globalitzat?
Una app per badar a la ciutat
BCN Paisatge és una nova aplicació creada per l’Institut del Paisatge de Barcelona. De moment està disponible per a dispositius Apple, però aviat es podrà descarregar també des d’altres sistemes. L’app permet descobrir singularitats del paisatge urbà de Barcelona. Una iniciativa molt interessant que agafa el relleu de l’esplèndida i també molt recomanable app, ‘BCN Design Tour’.
Més informació aquí
El millor vídeo científic del món el 2012, realitzat a Barcelona
Aquest vídeo batega: ‘Alya Red: a computational heart’ simula el funcionament del cor humà en tres dimensions i ha estat el guanyador del Certamen Internacional de Visualització de Ciència i Enginyeria, que organitza la revista Science i la Fundació Científica dels Estats Units. És el premi científic més important dels EUA, i ha anat a parar al projecte del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC), informen a Vilaweb. Bones notícies per un dels nostres capitals més valuosos, autèntica estructura d’estat, que veu reconeguda una eficient inversió en comunicació.