Dotze mesos del Glòria, i la ciutat encara empantenagada

[RESUM DEL 16 AL 22 DE GENER DE 2021] Aquesta setmana ha fet un any just que el Glòria impactava a Badalona: front marítim arrasat i una important esquerda en la política local. Dotze mesos després, la inestabilitat política es manté i l’Ajuntament de Badalona no ha adreçat canvis estructurals d’adaptació crisi climàtica. Per cert, dels riscos associats amb el futur de les nostres ciutats –d’allò que en diem #laciutatqueensespera– en parla aquest article a El Periódico. Fenòmens extrems que posaran el litoral (més) al límit.

Però no és només el litoral que està al límit. En una ciutat com #Badalona, amb més de 57.000 conciutadans en situació de vulnerabilitat extrema totes les polítiques de millora urbana i social als barris són necessàries i urgents. Catalunya necessita un nou pla de barris. Ho explica bé l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) en el nou número de la seva publicació Papers. Per cert, que dels reptes urbanístics (i més) en parlava en aquest article publicat al Línia Badalona aquest mateix dijous.

I l’alcalde de Badalona, què?

Des d’ERC-Avancem ho tenim clar. Al govern del PP a #Badalona els demanem, ras i curt que: es posin les piles! … perquè la ciutat està empantenagada i sense horitzó de futur clar.

Dimecres Àlex Montornès ho deia a Badalona 360 i l’endemà la presidenta del grup municipal Anna Lara hi tornava (fil i resum de la intervenció). Aquest vídeo ho resumeix prou bé:

Algunes notícies més: aquest mes de gener s’inicien les obres de construcció del nou CAP del Gorg de Badalona. Els veïns fa més de 10 anys que esperen aquest equipament, que donarà resposta a les necessitats i al creixement demogràfic previst per als pròxims anys. És una aposta del Departament de Salut i del Govern des de 2017 (amb fort impuls aleshores conseller Toni Comín i del regidor Francesc Ribot), i que comportarà també la remodelació del CAP de Sant Roc. Un nou equipament que ha d’ajudar a articular un nou barri. Bona notícia per la ciutat.

Llefià recupera l’equipament de Serveis Socials després de 10 anys d’absència, una noticía que hem celebrat com a ERC-Avancem. Aquest fil de l’exregidora Agnès Rotger explica com costen les coses i també el mal que ha fet a Badalona la inestabilitat institucional… De la importància, també, i malgrat tot, de perseguir els projectes.

En clau Badalona

En clau nacional

D’interés

Vacunació

i finalment…

Una de les imprescindibles: al nucli local de Rialles, tan important en la recuperació a #Badalona del lleure de qualitat i en català; als Amics de la Música i sobretot amb ÒC, on vam coincidir tants anys. Descansa en pau, Carme Llobet: has fet molta, molta feina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *