Eina per consensuar el futur de la C31 a favor de la ciutat

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE DESEMBRE 2019] Abans d’entrar en matèria en el resum dels darrers set dies a Badalona, aquí teniu l’accés als dos altres apunts al blog que hi són complementaris: el meu posicionament polític sobre la ciutat arran de la renovació de l’executiva local (vegeu-lo aquí) i el caòtic consell de mobilitat, tot un indicador de la manera de no fer les coses amb un organisme de participació ciutadana.

En realitat, però, aquesta setmana l’actualitat ha girat al voltant del futur de l’autopista c31.

Un estudi identifica i valora econòmicament diferents opcions per reinventar l’autopista C31 a Badalona (aquí la nota de premsa municipal). Debat recurrent però urgent per millorar la vertebració i salut pública a la ciutat i que avui gràcies a treball del Departament de Territori i Sostenibilitat, presentat políticament aquest dimecres, disposa d’una eina útil per endreçar la discussió.

L’estudi està en el marc del Pla Director Urbanístic i és fruit d’un any de feina. Les prevencions exposades en aquest apunt al blog aleshores sembla que es van corregint, però és evident que aquest debat de fons caldrà tenir-lo amb tot el temps, transparència i rigor possibles. Guanyar l’autopista per Badalona és un tema de fons on el consens és indispensable.

L’autopista ha fet 50 anys a Badalona, una infraestructura que ha ‘dividit’ la ciutat i que continua contaminant.

En clau d’urbanisme, en el resum de la setmana destaquen també notícies com:

Les restes romanes excavades al voltant de la Plaça Alcalde Xifré de Badalona deixen al descobert part de la Via Augusta romana que travessava la ciutat, una de les més antigues d’Hispània (nota de premsa municipal, aquí). Va ser la infraestructura que va facilitar la romanització de la península Ibèrica. Una part del solar (180 m2) s’incorporà, en un futur proper, als espais arqueològics gestionats pel Museu, gràcies a la cessió que en farà l’empresa constructora. Per cert, que sobre les cases verdes, espai on es fa l’actual promoció immobiliària, aquest apunt. Patrimonis que es solapen –i que sovint es deixen perdre– a Badalona i que he conegut gràcies a Twitter i a Sergi Caravaca.

El Barcelonès Nord i el Baix Maresme demanen preservar espais verds com el Turó de l’Enric, el replantejament de la C-31 i el potencial de Can Ruti en el marc del #PDUMetropolità. Conclusions del debat ciutadà a l’antiga fàbrica CACI, aquí.

També hi ha hagut temps per tornar a temes recurrents: dijous tornava (seguia, de fet) la qüestió del museu del còmic en l’agenda municipal:

I coneixíem noves informacions (que caldrà vetllar) sobre el futur del centre de creació de la Mobba:

Més coses:

Des del grup municipal d’ERC-Avancem hem preparat aquest comunicat públic sobre la situació al Sant Josep, que enllaça en part amb aquest apunt al blog de fa unes setmanes.

Aquesta setmana ha coincidit la tertúlia de Badalona Matí (podcast i resum aquí) i l’entrevista a Televisió de Badalona com candidat d’ERC Badalona (veure apunt específic al blog).

Ah, sobre la llevantada d’aquesta setmana, recomano aquest fil d’Àlex Montornès.

En clau Badalona

En clau nacional


https://twitter.com/oriolllado/status/1201574577589145603

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *