[Setmana 13/2018] Reforç pressupostari de les polítiques d'habitatge a Badalona

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 13 de 2018]

L’Ajuntament destinarà 8 milions d’euros per a la creació d’un Parc Públic d’Habitatge, obrirà una línia d’ajuts al lloguer per un import de 352.000 euros i reforçarà l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) i l’equip d’emergència de l’habitatge. Aquestes mesures per pal·liar el problema de l’accés a l’habitatge i als desnonaments es van presentar fa uns dies dins del Consell Municipal d’Habitatge.

Aquí us podeu descarregar la presentació, però a continuació podeu accedir al més destacat:

  • Per al 4r trimestre d’aquest any l’Ajuntament ha previst la convocatòria d’ajuts al lloguer amb una dotació econòmica de 350.000 euros. Aquest ajut és complementari de les convocatòries obertes de la Generalitat de Catalunya i permetrà ampliar a tot l’any els ajuts disponibles a la ciutadania.
  • Reforç de l’Oficina Local d’Habitatge amb una aportació suplementària de 320.000 euros per a aquest any i 267.000 euros per al 2019 i amb la contractació de més personal administratiu (2), 1 advocat/advocadessa, i un tècnic o tècnica aparellador especialista en la rehabilitació d’habitatges. En aquest sentit s’haposat de manifest que durant l’any passat l’OLH va atendre presencialment més de 14.000 persones i, entre altres qüestions, va tramitar 1.417 expedients de subvencions i 162 expedients de prestacions d’urgència especial.
  • El programa d’adquisició pública d’habitatge presentat recull en la seva primera fase, d’emergència habitacional, la compra de 79 habitatges de segona mà, com una de les mesures més destacades. Actualment ja s’estan analitzant els primers deu pisos per valorar-ne l’adquisició.
  • Amb l’IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) s’està enllestint un conveni per a tirar endavant a la ciutat una promoció amb la construcció d’un bloc d’habitatges de 27 unitats per valor d’1.7 milions d’euros.

Perfil de pèrdua d'habitatge: resolució de casos.

Perfil de pèrdua d’habitatge: resolució de casos.

La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, va informar de les dades de desnonaments a Badalona amb coneixement des de Serveis Socials. La regidora va destacar que al llarg del 2017 es van produir una mitjana mensual de 30 ordres de llançaments (ordres de desnonaments).

El Consell Municipal de l’Habitatge és un òrgan coordinat des de l’Ajuntament i que està integrat pel govern, partits polítics amb representació municipal, entitats de la societat civil (FAVB, PAH, Consell de la Joventut, Gremi de Constructors, Federació d’Empresaris, etc.) i sindicats (CCOO, UGT), entre altres. Es va aprovar també la incorporació com a membres de ple dret de la PAC i de Sant Roc som Badalona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *