48h Open House, aparador d’arquitectura

Aquest cap de setmana ha tingut lloc de nou el 48h Open House Barcelona #OHB22, el festival d’arquitectura a Barcelona, de nou amb seu a #Badalona (hi som des del 2016!). Són 10 propostes (dos itineraris i 8 edificis a visitar). Menys propostes que en altres edicions i cap novetat; però la cosa igualment ha tingut el seu interès. Aquí podeu accedir a diferents podcasts disponibles d’altres edicions i en aquest enllaç, conèixer el més destacat dels altres anys.

🧵 D’aquesta edició, algunes recomanacions, en clau Badalona.

1️⃣ El dipòsit de l’Estrella, amb capacitat per a 30 milions de litres d’aigua. Una infraestructura espectacular, també trist recordatori d’un pla de clavegaram local que cal actualitzar ja. 

2️⃣ Un clàssic com Sant Jeroni de la Murtra. Especialment interpel.ladora la proximitat amb l’enorme i recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet (tb visitable), exemple eloqüent de patrimoni reinventat, viu i al dia. Tot un contrast.

3️⃣ També dues instal·lacions de (diguem-ne) #arquitectura social, les dues ja disponibles en sessions anteriors. La seu de la Fundació Germina.

4️⃣ I la nova seu del Centre Sant Jaume, al barri del Gorg, arquitectures al servei del bé comú.

5️⃣ Hi ha dos iteneraris xulos: el q va de Canyadó a la Rambla, amb la Margarida Abras i el de la nova façana Marítima, amb molta info de primera mà, amb l’arquitecte Xavier Salvà.

✊🏻 L’#OHB22 a #Badalona coincideix amb les mogudes de la plataforma per l’obertura de la Biblioteca Can Casacuberta. Un diàleg imprevist entre arquitectura i justificat i benvingut activisme ciutadà. 


De l’edició d’aquest any, les meves visites han estat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *