Acord històric contra la pobresa energètica i Badalona en femení

“La #Badalona, històries en femení”, un projecte dissenyat per la Clara Faner en col·laboració amb la Fundació la Salut Alta, finalista en els premis Acento G 2020.

[RESUM DEL 29 DE MARÇ AL 5 D’ABRIL] Acord Generalitat-Endesa, mitjançant el qual es condona el deute de pobresa energètica de 35.518 famílies vulnerables. No l’hauran de pagar i no seran portades als tribunals. Un pas històric en la protecció de les persones i els seus drets. A més Endesa també pagarà el 50% del deute que es generi a futur (infografia resum). Molta feina, cintura i ambició, un treballat consens entre administracions, ben articulat també amb societat civil… tot això es veu avui (finalment!) en un pas important per lluitar contra la #pobresaenergètica. “Enmig de la paràlisi i la incertesa per la manca d’acord per formar govern, s’ha produït un compromís històric en l’àmbit dels drets socials…” Quan diem no desaprofitar cap eina i quan diem enfortir l’acció de govern JA és per coses com aquesta.

1.078.208 euros és el deute acumulat a la ciutat per les famílies vulnerables que no han pogut pagar el rebut de la llum entre 2015 i 2020. Un deute que ja no hauran de pagar a partir de l’acord signat entre Endesa, que aporta aquestes dades recollides per Televisió de Badalona, i la Generalitat (altres reaccions al municipi, aquí). A Badalona, junt amb altres municipis metropolitans, vam defensar fa 4 anys q les companyies elèctriques havien d’assumir la seva responsabilitat. I vam fer servir totes les eines per incidir-hi. Avui, doblement content.

Més coses…

Nou exemple de compromís del jovent vinculat amb els esports urbans en la conservació i reinvenció d’espais públics. Penso en el col·lectiu de les Muntanyetes a Montigalà o el de la Bòbila, a Morera… fa uns mesos. El dirt del mono treballa arranjant el bicipark de les Guixeres.

Vitaminem les confiances, el més destacat de la intervenció de Pere Aragonès al Parlament, en la segona sessió d’investidura en aquest enllaç i en aquest fil personal. Objectiu: atendre les urgències d’avui, transformar el país, avançar cap a un nou contracte social, buscar els grans consensos i acord de governança ampli (partint de 52%) i la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació. Seguim!

En clau Badalona

En clau nacional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *