Setmana de plens (i de dir 'gràcies')

El Teatre Zorrilla ha acollit aquesta setmana l’homenatge que l’Ajuntament de Badalona ret a tots els treballadors i les treballadores essencials que han estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. Algunes absències difícils d’entendre i les queixes comprensibles dels sindicats municipals. Tanmateix, gràcies!

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE MARÇ DE 2021] Setmana de plens a Badalona (aquí apunt específic amb el més destacatDiputació de Barcelona (més en aquest fil resum)… però sobretot setmana marcada pel ple d’investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

Més enllà del tacticisme… això va de polítiques i propostes concretes de progrés perquè el país les necessita. Tres enllaços per contextualitzar un ple, que ja hauria d’haver resolt la XIII legislatura amb l’elecció del president.

👉Programa ERC (PDF).
👉Acord amb la CUP – Guanyem (PDF)
👉Conferència pública 4.3.2021 (vídeo)
👉Article Pere Aragonès al Diari ARA 23.3.2021
👉Discurs d’investidura (PDF)
👉Les deu millors frases de la investidura (notícia)

Altres temes d’actualitat:

“Òmnium Cultural del Barcelonès Nord és el tercer component de l’equació, junt amb l’Institut Baldomer Solà i el col·lectiu VerSembrant. L’entitat cultural ja fa temps que aposta per fer accions que cohesionin la societat. Les #lluitescompartides no són un eslògan buit.” Més en aquest article del Diari de l’Educació.

Llum verda definitiva al Pla Metropolità de Rehabilitació d’Habitatges (PMRH), aprovat dins del Consell Metropolità. S’impulsarà la #rehabilitació de més de 51.800 #habitatge s en 10 anys a l’àrea metropolitana. Tan de bo aquest pla sigui un instrument útil. El repte és crític.

+accessibilitat
+eficiència
+reactivació econòmica
-segregació urbana
-emissions

Parlant d’habitatge, dades contrastades 2020 en aquest fil del secretari de Territori de la Generalitat, que podeu ampliar en aquest butlletí (PDF).

En clau Badalona

En clau nacional

Interessant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *