#ajuntamentspel9N: una foto important en clau de Badalona

Captura de pantalla 2014-09-23 a les 14.37.14

El municipalisme a Catalunya, sempre a l’altura. Un 70% dels Ajuntaments convoquen plens per donar suport a la Consulta del #9N. Ahir, prop de 380 consistoris, entre els quals hi ha el de Barcelona, ja van fer aquest pas.

A Badalona la cosa és una mica més complicada (ja passa, això, a la nostra ciutat)… però tenim una societat civil forta, un Pacte Local pel Dret a Decidir que suma i partits tan diferents com CDC, Unió, ERC, ICV, EUiA i la CUP que ahir es mostraven inequívocament al costat de les urnes per a escoltar la ciutadania, sense por, amb ganes d’aconseguir un país millor, també, i especialment des de Badalona. Junts vam demanar la convocatòria d’un ple municipal extraordinari en suport de la consulta i vam anunciar una estratègia coordinada per intentar que el PSC no faci costat al PP a la tercera ciutat del país.

La foto que il·lustra aquest apunt convida a un prudent optimisme. Hi ha molta feina a fer, però la unitat d’acció entre els partits, que s’hauria d’anar veient també en altres circumstàncies i reptes, és clau en aquesta qüestió tan important. Important, sí, perquè al marge de si un està a favor o en contra de la independència, el que ens ocupa avui té a veure principalment amb la regeneració de la política i la nostra qualitat democràtica com a societat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *