Carretera de Can Ruti, més segura i amb espai pel vianant; contractació ja en marxa

Publicada la licitació del projecte de reforma de la carretera d’accés a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) a Badalona (📌 Anunci oficial). Són 1,5M d’euros que permetran recuperar el ferm, ara en molt mal estat i millorar la seguretat vianants i usuaris autobús. Es defineix un espai protegit pels que van a peu. Vam passar d’un projecte de ‘manteniment’ més o menys convencional, a una projecte que capgira el sentit d’aquest vial, fent-lo més amable, proper i ben connectat amb el gran capital natural i patrimonial de la nostra serralada de Marina.

La carretera de Can Ruti és un vial utilitzat diàriament per milers de persones i també és, de fa anys, un dels principals punts negres de la mobilitat a la ciutat. Les obres començarien entrat 2019, amb termini execució de 4 mesos. Les fotos, per cert, parlen per elles mateixes.

Com a govern (ERC, Guanyem, ICV-EUiA) vam prioritzar actuar-hi, anant més enllà del reasfaltat. Amb més detall, a continuació les solucions a quatre dels molts altres punts on s’actuarà.

El projecte ha estat redactat x equips AMB, de forma coordinada i transversal amb les diferents àrees de l’Ajuntament de Badalona; i amb el territori i agents implicats. Tb hem començat a treballar en la futura cessió supralocal de la titularitat de la carretera.

Vinculat amb la mobilitat a Can Ruti queda pendent la pacificació al voltant de l’hospital, que no és objecte d’aquest projecte en concret. En marxa obres d’un nou aparcament, però cal molt més i incidir en una gestió realment sostenible del problema:

One thought on “Carretera de Can Ruti, més segura i amb espai pel vianant; contractació ja en marxa

  1. Fa gairebé 20 anys que visc a Canyet a la mateixa carrtera de Can Ruti i mai he entés com l’ajuntament de Badalona no ha buscat solució a la carretera de més moviment de cotxes de Badalona, la carretera Can Ruti que va a un dels hospitals més importants que tenim a Catalunya i sobretot les parades d’autobús que tenen parada a dita carretera amb un accés tant primitiu que permet al vianant a caminar per la carretera al costat mateix dels cotxes, tinc els meus fills amb edat d’agafar el bus i no els hi deixo per por a que els atropellin i és molt trist i injust ja que paguem impostos igual que la resta de badalonins del centre, ja era hora que ens escoltessin i hi posin remei per donar vida a un barri residencial abandonat desde fa molts anys pel propi ajuntament, a part perill de porcs senglas que conviuen al bosc dels voltants posant perill i risc d’accidents fruit de mala senyalització i il.luminació de la carretera
    Desitjo que el projecte vagi endavant i poguem tenir els veïns de la colonia els mateixos drets que la resta de ciutadans de la ciutat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *