Comunicació política en temps de postveritats…

El Partit Popular de Badalona ha iniciat aquesta setmana un repartiment massiu de fulletons a diferents barris de la ciutat en els quals un somrient regidor local es posa la medalla de diferents obres públiques que encara no han començat, com si hagués oblidat que fa dos anys no va aconseguir el suport necessari per revalidar l’alcaldia, com si aquella vara que va tenir durant quatre anys s’hagués convertit avui sobtadament una oportú bastonet màgic. Prodigiosa sí que és segur, en tot cas, la seva capacitat cínica, eloqüentment expressada avui en forma de pamflet.

Al voltant d’aquesta desvergonyida mostra de informació desinformada, desesperat exercici d’apropiació de la feina d’altres… algunes reflexions:

Ja fa dos anys que el regidor Garcia Albiol no és alcalde, massa temps per treure pit de la feina de l’actual equip de govern, no els sembla? Els projectes enumerats en els fulletons formen part d’un procés participatiu recent (per altra banda ha menystingut i criticat per ells mateixos) i cap d’ells es va dissenyar en el seu període ni tenia reserva pressupostària quan vam arribar. És més, gairebé tots els projectes citats estan en fase de redacció a hores d’ara i el seu finançament s’ha obtingut a través de diferents modificacions pressupostàries promogudes aquests darrers mesos, per cert sense el vot favorable dels regidors que acompanyen l’exalcalde absent (sabeu que el regidor Garcia Albiol només ha vingut a tres plens sencers aquest curs polític?).

Els més de 10.000 euros al mes de diners que cobra el malhumorat regidor populista no semblen suficients per assegurar una mínima competència i per evitar badades ben significatives en els pamflets: carrers equivocats, dades errònies… La foto que il·lustra aquest apunt, agafada d’aquí, és prou clara.

En aquests dos anys que portem com a govern dels drets, el PP no ha presentat ni mocions ni al·legacions al pressupost per fer possible cap d’aquestes actuacions, com podeu comprovar al portal de transparència de l’Ajuntament. Però no només això, al cinisme a hores d’ara ja prou documentat, s’afegeix com sempre el contrast de la memòria: mentre va governar, el PP no va prioritzar cap de les polítiques que avui tan sembla valorar. Hem multiplicat per deu el pressupost de millora del clavegueram, que es va desplomar en els quatre anys del govern populista de Garcia Albiol. La caiguda d’inversió en l’espai públic, que tant patim avui, s’explica bé en aquest apunt.

Aquest blog, ja ho sabeu, recull habitualment la feina que fem des del govern i algunes reflexions polítiques. M’agrada subratllar la feina feta, els molts reptes que tenim pendents, sense defugir, si cal, l’autocrítica.

L’operació d’apropiació massiva d’aquesta setmana, ben digna de la comunicació política en temps de postveritats (això donaria per un altre article), m’ha semblat tan escandalosa que he cregut necessari fer aquest apunt.

Ah, i si algú s’ho pregunta, informarem de les actuacions que avui precipitadament ha mal anunciat el PP a mesura que anem licitant (aquí les obres d’aquest estiu), amb informació rigorosa, sense trampes ni enganys interessats, que és el que es mereix i tindrà la ciutadania de Badalona. Seguirem informant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *