Debat sobre cultura que no sembla més del mateix

Estimulant debat #ActivemlaCultura, en clau Badalona, però no només. Molt interessant, per cert, la tria de ponents que recull la mirada artística inclusiva i comunitària; que lliga cultura i educació i reivindica l’art urbà… i que no sempre són presents en aquesta mena de debats.

Aquí podeu repescar l’acte en la seva totalitat i al meu blog sobre cultura i Badalona fa molts anys que he anat abocant idees i reflexions… Per si us ve de gust, hi podeu donar un cop d’ull aquí. D’altra banda, la Rosa Carbonell, una de les ponents, ha fet un interessant fil de TW desenvolupant alguna de les idees.

De la xerrada, jo em quedo amb:

  • La necessitat de la mirada estratègica, i a la ciutat els centres cívics han de jugar un paper. Falcar impuls de la creació i dels drets culturals. La cultura crítica, eina per repensar-nos com a societat. (Rosa Carbonell)
  • Deixar la grandiloqüència i anar a buscar les iniciatives ‘micro’ q poden fer un tot. Actualitzar el
    concepte del que és cultura, també les normatives. Motor de reactivació. L’espai públic és lloc de cultura. Ciutat com a equipament. (Arcadi Poch)
  • Voluntat, creativitat i pressupost. Fórmula interessant explorada amb ‘Per fi és dilluns’ i ‘Ja és dijous’. Importància de lligar cultura i educació. Massa sovint l’Ajuntament de Badalona ha fet de tap. Hi ha alternatives. (Marti Serra)
  • Reivindicació d’iniciatives des del sector privat, que aposta per qualitat i singularització. Calen més complicitats amb l’administració. Perdre la por. Ser ambiciós en una ciutat amb un gran potencial. (Luis Moya)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *