Badalona es mereix, ja, un pla de recuperació ambiciós

Aquesta setmana hem conegut les dades de l’atur a la ciutat de Badalona del passat mes de maig. Són dades molt preocupants. És veritat que s’observa un lleuger alentiment de la destrucció de l’ocupació respecte les del mes d’abril, també és veritat que el mes d’abril no es pot comparar amb cap altre mes perquè estavem enmig d’una emergència sanitària. Les dades del mes de maig, insisteixo, continuen sent molt preocupants.

I ho són perquè continuen afectant els mateixos col·lectius vulnerables: la gent jove, els majors de 45 anys, les dones, i també tota la població nouvinguda. Hem de baixar a peu de carrer per veure-les. Són les cues de la fam. Tanta i tanta gent, tants i tantes veïns i veïnes nostres que estaven a l’economia submergida i que han vist com la pandèmia pulveritzava el seu modus de vida.

Més coses que no ens expliquen aquestes dades però que hi són. El retard en el cobrament dels ERTOS que molts i molts ciutadans d’aquest país estan patint per part de l’estat espanyol.

Des del govern del nostre país s’han aprovat tot un seguit de mesures de promoció de l’ocupació, d’ajut als col·lectius més vulnerables. Són passos importants que se sumen a l’anunci d’aquestes rendes de ciutadania, d’aquests ingressos mínims que s’estan posant damunt la taula i sobre els quals hem de poder avançar molt més. És la manera d’estructurar una resposta a aquesta crisi, que no pot tornar a passar amb les receptes d’abans perquè ja sabem on ens porten.

Per tant, cal reinventar-nos. També en clau municipal. Com a ERC-Avancem MES demanem que l’Ajuntament impulsi finalment un Pla de xoc per la reactivació econòmica, que té una feina importantíssima revisar i actualitzar els nostres polígons industrials. Hi ha moltíssima feina, que passa per potenciar formació i qualitat de l’ocupació, i l’hem de poder reorientar fent un lloc, també, a l’economia social que ha de tenir major pes en la nostra realitat econòmica. També orientant la inversió pública en aquells àmbits que considerem estratègics, com ara el de la rehabilitació d’edificis, el de les cures, el de la mobilitat intel·ligent, la innovació…

Aquesta és la feina que tenim, i ja veieu que no és poca feina. Només l’aconseguirem fer amb mesures valentes, mesures que canvin les receptes i sobretot, sobretot amb taules àmplies, espais on hi hagi moltes mirades i on hi trobem tots els accents possibles.

ERC Avancem-MES ha proposat diverses mesures per reactivar l’economia de Badalona i des de fa setmanes reclama l’impuls del pla de recuperació. També en aquest apunt el president d’ERC a Badalona Àlex Montornès lamentava la falta de sintonia del PP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *