Debats sobre el futur en espais recuperats (tot un missatge)

L'exposició es pot visitar a la CACI fins el 28 de novembre.

L’exposició es pot visitar a la CACI fins el 28 de novembre.

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE NOVEMBRE 2019] Una mostra sobre el Pla Director Urbanístic Metropolità, que actualment es troba en la fase inicial de redacció, es pot visitar fins el 28 de novembre a Badalona i permet redescobrir l’antiga CACI (reivindiquem el Museu del Còmic, encara!), accessible al públic finalment després de les obres q vam impulsar. Una proposta potent per entendre l’urbanisme q ens espera i que obre la porta a convertir la fàbrica en actor cultural a Badalona. Dijous va tenir lloc la sessió participativa corresponent a l’àmbit en què està inclosa la nostra ciutat, en què es van aplegar més de 100 persones. En aquest enllaç podeu repescar algunes de les propostes.

🏙 Avanç planejament: http://ow.ly/JBjL30pO5ha
📱 Participació online fins 31/1: http://ow.ly/mWtf30pO5j0

L’infrahabitatge com a indicador de pèrdua de drets i benestar, amb col.lectius molt vulnerables com els infants. Aquesta setmana hem vist un important posicionament de quatre entitats de referència a Badalona com són la Fundació Ateneu de Sant Roc, la Fundació Salut Alta, la Fundació Jaume Blanch i Càritas. Aquí podeu veure la notícia que en va fer Televisió de Badalona i en aquest altre enllaç el comunicat.

La junta de govern de Badalona, espai en què participem com a oposició sense veu ni vot, va aprovar dilluns:

✅ la designació de Màrius Díaz i Bielsa, primer alcalde després del franquisme, com a fill adoptiu de la ciutat (bravo!).
✅ les llicències per les obres de reforma interior al CAP Dr. Robert i de la comissaria dels Mossos.
✅ aprovació (per fi!) de les subvencions de gent gran, esports, joventut i participació ciutadana. In extremis i amb moltes entitats a l’espera, però finalment desbloquejades després de la moció al #plebdn que vam promoure amb JxC i Guanyem.


Al voltant de la designació de Màrius Díaz com a fill adoptiu, permeteu-me un apunt: el primer alcalde després del franquisme, l’estimat i reivindicable, Màrius Díaz es mereix això i més. Molt content per la notícia, esperem que el govern sabrà o voldrà fer inclusiu aquest reconeixement. De moment, necessita millorar.

Pel que fa a la renovació de la nova executiva d’ERC, en la qual no participo, prefereixo deixar passar uns dies abans d’explicar-me.

Ah, també ha estat notícia aquesta setmana el ‘tancament’ de la pista del Sant Josep, tant que n’he fet un apunt específic al blog:

Altres notícies:

🏥 L’Hospital Municipal disposa d’un nou mamògraf digital. Entre els avantatges del nou equipament destaca la rapidesa, la major sensibilitat per a la detecció del càncer de mama, major confort i menor dosi de radiació per a les usuàries.
💜 Badalona inicia aquest divendres els actes amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.
📢 Arriba la setena edició de la jornada ‘#Badalona emprèn, amb els joves’.
💉 Comença la vacunació als alumnes de 6è de primària dels centres escolars. Aquest any el calendari de vacunació amplia l’estratègia de prevenció de la meningitis amb la vacuna tetravalent.

Més sobre Badalona

En clau de país

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *