“Dir lluitar vol dir viure”

Dues Barcelones

“No ens coneixem de quatre dies;
ja fa vint-i-cinc anys que visc amb Tu:
puc i dec ser sincer. Sobren les cortesies,
que qui parla en comú, no fereix a ningú!…
Si no et tingués amor, al meu modo de veure,
faria uns quants sonets quan me vindria a tomb;
ors i violes, saps?… Me clavaria a geure,
i Tu em faries mestre, fent-me immortal el nom1.
Mes jo no vull dormir!… Jo vull bregar!… Escriure
perquè Tu, Barcelona, coneguis mon esprit.
En els temps que correm, dir lluitar vol dir viure;
i jo et vull els pulmons plens de fe i de delit!…”

LaBreu edicions està preparant la publicació de Les tenebroses, l’obra de Rafel Nogueras Oller (1880-1949), resposta ‘descarada i anarco-jovenívola’ a l’Oda a Barcelona de Verdaguer. L’editorial que només publica allò que estima n’ha fet un petit tast, accessible al blog de Barcelona Poesia. Per cert, que demà, dijous, comença el XXVI Festival Internacional de Poesia de Barcelona

2 thoughts on ““Dir lluitar vol dir viure”

  1. Aquest grafit o fresc m’agrada molt. Em sembla que l’he vista davant del mercat de Santa Caterina, oi? És una estampa tradicional de les antigues botigues d’aviram, conills i ous que hi havia pels barris.

    • Exactament, Mercè. És allà mateix. Jo tenia una besavia que li deien Pepa dels ous… venia ous, la dona, carregant-los amunt i avall. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *