El més destacat del 2019 a Badalona

A continuació, mes a mes, el més destacat de l’actualitat a Badalona (i una mica més enllà també) a través dels enllaços amb diferents apunts al blog publicats al llarg d’aquests 12 mesos.

Gener: l’incendi d’un pis a Sant Roc situa en un primer pla la realitat oculta de la pobresa habitacional i energètica a Badalona.

Febrer:  El projecte de les 3X arriba al ple en un context preelectoral en què destaca l’acte d’Ara Repúbliques en clau europea al Principal i la Trobada Municipalista d’ERC.

Març: Històrica vaga i manifestació pel 8M a Badalona, mentre es confirma l’apostat estratègica d’ERC per sumar amb Guanyem per a les eleccions locals del maig. La ciutat debat sobre ensenyaments artístics, amb suma d’oferta per part del Departament d’Educació i aprofitem per denunciar nous abusos en la publicitat institucional a Badalona.

Abril: ERC obté uns resultats històrics en les eleccions al Congrés i al Senat espanyols i el motor de les municipals ja va a totes amb la presentació de la llista i de les primeres propostes programàtiques.

Maig: Mes de campanya i d’unes eleccions que donen al republicanisme els millors resultats mai obtinguts a la ciutat (més de 25.000 vots!) per una opció que apostava de manera clara per les polítiques d’esquerra i transformadores, i la República. Tanmateix, l’aritmètica al saló de plens és molt i molt complicada…

Juny: Un mes molt difícil davant un greu dilema, que finalment resolem pel be de la ciutat a favor d’impedir govern del PP donant el nostre vot al candidat del PSC. Som víctimes d’un trist xantatge polític, però a nosaltres ens toca tenir la responsabilitat que altres han substituït per partidisme i tacticisme. El mes acaba amb el trencament del grup municipal i del projecte amb Guanyem, una decisió que no vaig compartir.

Juliol: Els primers dies del nou mandat evidencien el que serà una constant a partir d’ara, el col·lapse encadenat de diferents equipaments a la ciutat. És per això que com a ERC aprofitem per incidir, mitjançant el ple del cartipàs, en el reforç de l’estructura municipal per tal de millorar-ne la capacitat de resposta. També aquest mes es consuma el pacte PSC i JxC per impedir la presidència d’ERC a la Diputació (tan difícil d’entendre en aquell moment… i ara!).

Agost: Cultura amb serveis mínims i l’esperpèntica persecució política a Open Arms al Mediterrani. Com a grup municipal ens posem a disposició d’aquesta organització no governamental.

Setembre: Comença el nostre judici pel tema del #12o, que en el context actual sona a anomalia, comença també el curs, amb moltes assignatures pendents… Tristament, al mes de setembre l’alcalde Pastor fa un tuit xenòfob, que no aconseguim reprovar al ple perquè Comuns i PP ho impedeixen.

Octubre: És el mes de la sentència-revenja i d’una espectacular mobilització ciutadana de resposta! També aquests trenta dies la ciutat reforça el seu atractiu cultural amb Filmets i el 48h Open House, a la vegada que alguns temes de fons, en què vam treballar molt quan érem a govern, es van desbloquejant (Sant Crist, CAP del Gorg…).

Novembre: D’aquest mes són dues de les notícies que marcaran el final d’any a la ciutat: l’ensorrament d’un bloc d’habitatges a la Salut i la polèmica sobre el futur del Sant Josep a la seva actual pista. Al novembre s’estrena la CACI amb una exposició sobre el futur PDU metropolità, tot un missatge de futur. També és un nou mes electoral… i van ja…

Desembre: El darrer mes de l’any es convoquen els consells de mobilitat i d’habitatge, que serveixen per veure les febleses d’una gestió municipal erràtica i amb poca concreció; també coneixem l’obligació municipal de refredar les inversions, fet que suposa una nova priorització en la qual participem. Parlem d’autopista (benvinguts els debats a llarg) i acabem l’any reivindicant la justícia després de la sentència del Tribunal Europeu en relació a la imunitat de Junqueras.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *