El país es decideix aquí

“Catalunya es juga el futur a la meva ciutat, i a les ciutats que són com la meva: Santa Coloma, Cornellà, Sant Adrià, l’Hospitalet, etc. Enlloc com en aquests carrers bulliciosos i dinàmics es perfila el repte amb més claredat. No hi ha temps per parlar del 1714, dels papers de Salamanca o de la memòria històrica (bé que cal continuar treballant en aquests camps, s’entén). Hi ha una urgència engrescadora en la mirada de moltes persones que tot just han arribat al país. Què els diem? Com ens presentem? Cal dir “hola, benvinguts”. Això abans que res. Però, i després? Quedem? Parlem? Sí, és això. Aquí les coses van molt ràpidament, es juga fort. La gent del catalanisme ens hem passejat poc per aquests carrers i, en canvi, aquí és on es forja el nostre futur.”

Les pròximes eleccions municipals seran les eleccions de Badalona. Veurem el futur del nostre país, jugat (decidit) des de la nostra ciutat, enmig dels flashos i les càmeres de molts periodistes. He recuperat aquest paràgraf d’un article publicat a la revista d’Òmnium ara farà dos anys. Continua sent oportú.

Continuem fent hemeroteca: fa unes poques setmanes, el periodista (… continua…)

… Estanis Alcover es preguntava a la Revista de Badalona “¿hi ha algun indici de millora, algú amb un cert pes intel·lectual, amb presigi constatat en un sector o un altre de la societat que hagi alçat el dit i digui ‘ep! que sóc aquí i vull dissenyar el nou joc de la playstation municipal, a color i amb 3D sense ulleres’?

En Miquel Estruch, cap de llista d’ERC, reprenia el fil, tot i que en realitat insistia en un plantejament ja conegut. Al seu blog, dilluns passat, s’hi podia llegir ‘sense el compromís generós de la societat civil no podrem retornar la política a la seva condició bàsica de noblesa popular.’ En Miquel reiterava una invitació: “‘des de la humilitat de les meves petiteses humanes i polítiues i del limitat marc que em correspon, goso demanar, des de dins i als de dins, voluntat sincera d’obrir-se. I des de fora i als de fora compromís polític. A tots demano generositat, rigor i voluntat de servei a les ‘res publicae’.“

Interessants aportacions, les dues. Seguint el fil, una reflexió.

Aquestes eleccions municipals seran diferents a les anteriors, les de 2007. I la diferència no la portarà només (per sort) el desvergonyit creixement del PP, tampoc un partit socialista que no sembla tenir millor carta que la de jugar al Pere i el llop. La diferència, sobre la qual es pregunta l’Estanis; la diferència sobre la qual es debat l’Estruch… encara no s’ha mostrat. Però hi serà. Avui és, principalment, una força emergent, una onada silenciosa. Arribarà, necessàriament… a bon port. N’estic convençut. “Catalunya es juga el futur a la meva ciutat, i a les ciutats que són com la meva.” Arribarà a les portes del 29 de maig (data de les eleccions municipals) alguna cosa d’allò que va passar un 10 de juliol a la ciutat de Barcelona. Les pròximes eleccions seran diferents. I Badalona estarà a l’altura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *