El PP de Badalona ha començat la fase 2

La incorporació de la Rosa Bertran en el número 7 de la llista del Partit Popular; amb moltes opcions de ser regidora, per tant; dóna centralitat a un discurs que s’ha saltat tots els consensos de la convivència a la ciutat. Normalitza una opció política que, fins ara, havia prioritzat un discurs descarnat i aspre, movent fils amb habilitat en la Badalona de sobre l’autopista. En Xavier Garcia Albiol, el candidat del PP, s’havia especialitzat en la sintaxi del sensacionalisme televisiu de les A3 i Tele5 de torn, mentre treia rèdit d’una presència al territori molt professionalitzada, constant i empàtica. D’aquesta manera, el PP s’ha anat situant com un partit amb “opcions de”… Un ascens meteòric i bla, bla, bla… però ningú guanya les eleccions des d’un extrem que utilitza sense escrúpols els arguments de la xenofòbia.

En Garcia Albiol i els seus assessors (o potser caldria canviar l’ordre dels factors, aquí) necessitaven un element simbòlic que els ajudés a aflorar un discurs que necessitaven més “normal”. Fa unes setmanes, va ser la presentació al Principal, amb cares molt conegudes del món esportiu i cívic badaloní (en la coneguda foto que va il·lustrar moltes cròniques l’endemà ja hi sortia la Bertran, per cert); també ha estat el nou enfocament de campanya del conservador, molt més amable, molt més tranquila, amb les controvertides entrevistes a can Barça i can Perico. Intents valuosos però en el fons insuficients de redreçar la percepció del polític. Calia alguna cosa més: un missatge més clar i perdurable, per bé que igualment perillós i irresponsable, en el fons. La incorporació de l’empresària badalonina a l’equip és aquest ingredient.

No sé si la Bertran aportarà o no molts vots; però em dóna la sensació que, si els aporta, vindran de forma indirecta i no exactament immediata. La principal aportació de l’empresària és donar credibilitat a un “nou” PP, un PP que diu… això va de veritat i que ja no llença els tentacles en els votants del PSC i ICV sinó que centra la mirada en la Badalona del seny i l’ordre. Una Badalona, aquesta, infrarepresentada a les xarxes socials i cíviques de la ciutat, però que es manté amb hermètica salut des de fa dècades.

Crec que no hem valorat prou la significació del pas de Rosa Bertran al PP. “No parlem només de vots, no parlem només de les eleccions del maig. Alerta. Ha començat la fase 2. Ara sí, el PP ha començat a pensar en el 2015. Ells sempre s’avancen.

* I si algú es pregunta què pensa Accent de tot plegat? Els diria que Accent es presenta amb una candidatura amb ERC, enfortida amb l’aportació d’RCat i que té clar que els pròxims 4 anys ens tocarà treballar molts consensos; els diria que en els pròxims quatre anys, l’independentisme d’esquerres ha d’estar representat en l’ajuntament de la tercera ciutat del país; els diria que crec que ara toca oblidar les competicions per veure qui és més antiPP i que aquí calen arguments i polítiques eficients i coordinades entre tots, que això va ‘en serio’, que els nous problemes necessiten noves solucions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *