És aquell moment en el qual (diuen) toca demanar el vot

“Que sembla tan clar que ens equivoquem, com que ho anem a fer” (verset agafat al vol d’una cançó de Manel)
 
Com sabreu (o no), sóc el número 2 de la candidatura Fem-ho plegats!, en la qual participa Accent juntament amb ERC, Reagrupament i les JERC, i que encapçala en Miquel Estruch. Reivindiquem, entre d’altres moltes coses, la necessitat d’arribar a acords sobre els grans reptes de la ciutat (la cohesió i la reactivació econòmica). Una aposta oberta, una invitació, que en realitat és molt més que el tan comentat ‘front comú’ per aturar al PP.
“Mai com ara, en el govern de la ciutat, la imaginació i l’habilitat per a arribar a consensos hauran de ser un valor tan important”, una frase d’en Miquel, que em sembla especialment oportuna, avui, a poques hores d’acabar la campanya.
Crec, creiem, que tenim la frescor i les habilitats suficients per garantir una mirada imaginativa, basada en l’audàcia, el compromís i el rigor. Encarem aquests quatre anys amb una motxil·la més lleugera que altres forces, on trobem els candidats i els eslògans de sempre. En la candidatura hi ha una pila de gent que s’estrena en política, gent ben coneguda a la ciutat. Tan de bo hàgim aconseguit transmetre el nou batec d’aquest projecte i totes les idees i propostes factibles i constructives que hem acumulat aquests dies.
Tenim, també, la satisfacció d’haver començat a fer els deures, obrint una línia d’acord per a la unitat del moviment independentista a la ciutat. Per a nosaltres, l’independentisme no és la solució a tot, sinó més aviat un punt de trobada; el camí (… continua) 

(…) al qual cal incorporar encara moltíssima gent, moltíssimes visions. 

Benvinguts al projecte d’enginyeria social més apassionant d’Europa, en paraules de Joan Manuel Tresserras, un dels nostres inspiradors.

No us sembla que després del 10 de juliol i les diferents consultes aquesta veu mereix ser tinguda en compte en el saló de plens de la tercera ciutat del país? Precisament ara, Badalona ha de ser una anomalia?
Com tu, estem preocupats per l’auge del Partit Popular. I sí, inquívocament: és important impedir els plantejaments que desafien la convivència no arribin a tenir l’oportunitat de convertir-se en accions concretes. I aquí la nostra aposta per impedir un govern que doni validesa a aquests plantejaments és rotunda, lluny de les ambigüetats dels altres. La nostra candidatura pot ser decisiva per desactivar determinades temptacions d’acord, que més enllà de les voluntats particulars les direccions nacionals de determinades forces tenen, malauradament, un llarg historial d’entesa: és important que la política dels pròxims 4 anys a la ciutat no es decideixi entre tres partits.
Arribem contents i expectats, al final de la campanya. Per molts de nosaltres, són les primeres eleccions com a candidats. Estem segurs que el nostre missatge, el nostre compromís, ja ha arribat a molts. Seran prous per tenir garantida la representació? Creiem que sí, però ens cal molta ajuda, molt de suport.
És per això que et demanem que ens ajudis, que ens ajudis amb el teu vot a la coalició liderada per Esquerra Republicana de Catalunya, i en la qual participem. Però sobretot demanem la teva implicació, sigui ajudant a transmetre aquesta carta, sigui fent-hi crítiques o comentaris. Ajuda’ns abans del 22 de maig, i també després. La feina important comença, en realitat, dilluns que ve.
Aquestes eleccions no són punt d’arribada, per nosaltres. Són el punt de sortida per a construir entre tots una Badalona, exemple de coses que valen la pena.
Que tinguem sort. La necessitem, com a ciutat. La mereixem, com a ciutat.
Oriol Lladó, número dos de Fem-ho plegats!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *