Espolsar-se les puces, nova política municipal?

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA D’OCTUBRE] Els grups d’ERC Badalona-Avancem i de Junts x Catalunya portaran una moció de reprovació de l’alcalde al proper ple per vulnerar la privacitat de les seves dependències a l’Ajuntament. A Badalona (vegeu nota de premsa), ja ho veieu, per retirar llaços grocs… el que calgui. El resultat, la vulneració dels drets de privacitat i representació política de dues forces democràticament escollides.

❌ L’entrada no es va comunicar.
❌ La va fer personal de confiança política.
❌ Vam conèixer els fets per la premsa.

Més sobre drets amenaçats: davant el llançament de pedres per part de grups ultres durant les #MarxesPerLaLlibertat a Badalona i la passivitat dels cossos de seguretat que s’ha pogut comprovar en

diferents materials gràfics publicats a xarxes i a diferents mitjans aquesta setmana hem fet arribar al govern una pregunta oficial sobre el tema. Exigim saber quines mesures s’han emprès per identificar les persones que van cometre una acció que hagués pogut acabar de forma dramàtica i quins protocols es van seguir per contenir el grup mentre tenia lloc la manifestació. Més informació en aquesta piulada d’Àlex Montornès.

Espolsar-se les puces del damunt
No és la primera vegada que el govern municipal del PSC-Unió i Comuns tira bombes de fum per amagar la seva inacció a la ciutat. Un nou cas, –que sap especial greu ateses les necessitats del territori perjudicat per la frivolitat– al voltant del Consorci Badalona Sud. El cas és que l’alcalde presideix el Plenari que, conjuntament amb el Departament d’Afers Socials, coordina actuacions d’integració i transformació social del Districte VI de Badalona i que es va reunir dimarts per aprovar l’oferta pública del Consorci per, amb urgència, dotar-lo de més professionals. L’alcalde va fer una piulada –després ampliada en un article al Línia Badalona que va sortir al cap de dos dies– en què lamentava la ‘falta de suport’ de la Generalitat amb l’òrgan.

Tots ens hem de prendre seriosament el Consorci Badalona Sud, al servei dels barris amb més desigualtat de la ciutat. Sap greu aquest tuit, que no està a l’altura dels problemes del territori. La ciutat necessita menys ‘postureig’ i més habilitat política per sumar suports. Tanmateix, aclarir –és obligat fer-ho– que el Consorci legalment està adscrit a l’Ajuntament de Badalona, que és mentida que la Generalitat no garanteixi la seva aportació, i que és responsabilitat municipal la pèrdua progressiva de serveis i la falta de personal. Més exemples de desidia a Badalona.

Tres tuits aclaridors sobre el Consorci #Badalona Sud del Secretari d’Afers Socials i Família. Em quedo, com ell, amb la necessitat de remuntar la situació. És el que es mereixen els veïns i veïnes d’aquest territori.

Al sac i ben lligat

Nou Ventura Gassol.

Nou Ventura Gassol.

El Ple va aprovar dilluns en sessió extraordinària l’acord complementari per a la cessió gratuïta a la Generalitat del solar destinat a la construcció del nou edifici de l’Institut Ventura Gassol, al barri de Montigalà. Efectivament, la qüestió encara no era al ‘sac i ben lligada’. Esperem, ara sí, que siguin ja els darrers tràmits per cedir el solar del nou Institut (per cert, ja amb previsió pressupostària i projecte per part del Departament d’Educació).

També…
Fins al 29 d’octubre podeu presentar les instàncies per participar en la convocatòria per a la provisió de 12 places vacants de personal administratiu de la plantilla funcionarial de l’Ajuntament. Més informació, aquí.

Badalona instal·la un punt d’informació nocturn per informar al jovent sobre la prevenció del consum de drogues i alcohol. La carpa s’ubicarà a la zona d’oci del polígon Can Ribó i funcionarà un divendres de cada mes. Més informació, aquí.

I finalment…
Una de les coses de les que estic més satisfet del meu pas pel govern de la ciutat és la incorporació de Badalona al festival d’arquitectura 48h Open House Barcelona, que aquest cap de setmana torna amb una important presència a la ciutat (12 edificis visitables i quatre itineraris) i amb justa reivindicació de la dona arquitecta (a la nostra ciutat, centrada en la figura de Pepita Teixidor). Més informació aquí.

Actes destacats

La mobilització permanent

Tuits destacats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *