I malgrat tot, coses que es van movent a Badalona

[RESUM PRIMERA SETMANA D’OCTUBRE] Bona notícia per començar: la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità ha aprovat DEFINITIVAMENT aquest divendres el planejament per fer possible la nova seu de Badalona Capaç a Pomar i una gran operació d’#habitatge de lloguer a l’avinguda Marquès de Montroig. Hi vam treballar a fons quan érem a govern com a ERC – Avancem MES, conjuntament amb la pròpia Fundació i el Departament de Territori. Aquest treball conjunt va aconseguir un consens important al saló de plens i la complicitat de l’actual govern de la ciutat. Més sobre la doble operació urbanística en aquest apunt al blog.

Més novetats interessants, arran d’aquesta notícia del Diari de Badalona i en què s’explica que els veïns del barri continuen a l’espera del Centre d’Atenció Primària previst a la zona. Davant la falta d’informació del govern municipal sobre el tema… aquesta és la informació disponible:

Projecte ja elaborat.
✅ Licitació obres (4M): prevista abans acabar l’any.
✅ Equipament: 2021.

Continuem amb aquest tuit del company d’El Mundo Jordi Ribalaygue:

Sense caure en l’estèril ‘pimpampum’… com a ERC-Avancem MES aquestes darreres setmanes hem procurat assegurar q tira endavant millora organitzativa amb acord cartipàs i amb la resta d’oposició participem de la comissió de modernització. És per això que el govern en què vam participar conjuntament amb Guanyem i ICV-EUiA teníem una proposta de modernització a punt que aleshores no va trobar el consens polític suficient. És la que ara, dos anys i mig després, hem aconseguit que tiri endavant. Sí, és urgent millorar capacitat resposta a #Badalona.

La setmana començava amb la visita del conseller d’Interior Miquel Buch per participar en la Junta Local de Seguretat (aquí la notícia de l’Ajuntament), en què es van compartir dades com que augmenten un 6,7% els fets penals respecte l’any passat i les detencions un 4,3%. Hi ha 67,4 fets penals per cada mil habitants, 10 punts per sota que la mitjana catalana. Segons el conseller, #Badalona és una ciutat segura. Dades q desmenteixen l’#agendaPP a la ciutat, assumida pel propi PSC. Els fets penals a #Badalona estan 10 punts per sota la mitjana catalana. Som una ciutat segura… amb problemes i moltes qüestions a solucionar, sí, però segura. Menys alarmisme, millors polítiques.

Òmnium, Rialles i tantes altres petites grans iniciatives culturals en temps difícils q van tenir en Carles com a aliat! Un home fidel i irrepetible, de qui vaig tenir l’honor de prendre el relleu a la presidència d’Òmnium. Abraçada a la família i amics del Dr.Amat. #Badalona

2 anys de l’1 d’octubre

Tuits d’interés

Actes diversos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *