Inversions en salut, bones notícies en clau d'educació i Junqueras que torna a Badalona

Acte de la campanya del 14F a Badalona, amb Junqueras, que parlava en públic després de més de 3 anys de no fer-ho.

Ja en campanya i personalment per la Via àmplia i al Costat de la Gent, que són els lemes d’ERC, el partit que represento a Badalona. Avui divendres el Teatre Margarida Xirgu vibrava amb l’entrada en campanya de Raül Romeva i Oriol Junqueras, que aquest matí havien obtingut el tercer grau. En aquest enllaç podeu veure l’acte complet, amb Marta Rovira, Gabriel Rufian, Najat Driouech i Anna Balsera, candidata del Baix Besòs i Àlex Montornès.

Dijous escalfava motors a la tertúlia de Ràdio Ciutat amb els següents missatges: 1) votar serà segur, però el no ajornament perjudica drets polítics 2) ERC parla de reconstrucció, el PSC de vacunes contra llaços grocs i 3) l’esforç inversor del govern pel Covid davant inacció ‘gobierno’. Podeu repescar un resum de la meva intervenció en aquest vídeo.

Aquesta ha estat setmana de plens. Del de Badalona en podeu saber més en aquest apunt específic al blog, i de de la Diputació de Barcelona en aquest fil. Per cert, que en el primer ple de l’any a la tercera institució de Catalunya, el govern de PSC i JxC continua sense complir l’acord de ple per restituir el llaç groc a la façana.

Avui divendres els vacunats en la segona dosi ja voregen el miler… encara que malauradament hi haurà afectacions significatives en el pla de vacunació amb els incompliments de les farmacèutiques. En clau de salut, destacar que l’evolució de les obres de l’espai hospitalari polivalent de l’Hospital Universitari Germans Trias de Badalona. El nou edifici que construeix el Departament de Salut disposarà de dues plantes amb capacitat de 43 llits de crítics polivalents i una tercera que implica un augment de 20 llits de crítics estructurals.

Més compromisos de govern. Assegurat el projecte educatiu de l’Institut de la Riera amb la continuïtat del batxillerat en emplaçament provisional fins a acabar el nou institut a l’antiga Lola Anglada. Exemple de treball compartit: comunitat educativa, veïns, partits, el govern local i el Departament d’Educació!

Aquesta setmana ha tincgut lloc el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust #HolocaustRemembranceDay, amb pendents de pes a Badalona, com per exemple el canvi del carrer General Weyler pel de Neus Català, la instal·lació de rajoles commemoratives #stolpersteine i el monument de dedicat a l’alcalde Xifré, afusellat pel franquisme. Tres qüestions perseguides i reclamades des del grup republicà a l’Ajuntament. De pendents en parlava en Jordi Albaladejo en aquest article a l’Independent i també recull el tema l’Àlex Montornès en un post de fa uns mesos. Dimecres feia 82 anys de l’entrada del ‘ejército nacional’ a Badalona, una ocasió per repescar un fil de TW encara ben vigent.

Una altra efemèride interessant: Dimarts era el #DiaMundialEducacióAmbiental. Dos recursos a Badalona que van ser referents i que caldria actualitzar i enfortir: la pionera escola de Natura Angeleta Ferrer, a Can Miravitges (nascuda fa 42 anys!) i l’Escola del Mar (34 anys). Més informació, aquí.

I finalment, una notícia devastadora: el TC ha tombat el Decret d’accès d’habitatge 17/2019 aprovat al Parlament. Més de 2.000 families havien aconseguit un lloguer social i 3.500 esperaven beneficiarse’n. Nou atac als drets sota l’aparença de resolució judicial. Que sigui previsible no ho fa menys greu. En aquest fil de l’Agustí Serra, les implicacions; i en aquest vídeo del diputat republicà Jose Rodríguez el comentari polític.

En clau Badalona

Via àmplia

D’interès

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *