Ja no hi ha excuses! (notes sobre cultura a la ciutat)

Fa dies que ho volia fer. Vet aquí els apunts que vaig preparar per al debat sobre cultura que va tenir lloc al Museu de Badalona el passat dijous 28 d’abril. Jo hi era en representació de la candidatura Fem-ho plegats!, formada per ERC, Accent, RCat i les JERC. Per veure les notes, heu de clicar en aquest enllaç. Hi trobareu també els eixos estratègics del nostre programa sobre cultura i diferents propostes concretes.

Les línies principals de la meva intervenció es van centrar en la necessitat de 1) treballar junts més i millor: l’accent posat en la participació i en la visió estratègica més enllà d’un mandat, 2) fer més amb menys tot aprofitant recursos existents: finançar els millors projectes, política fiscal intencionada a ajudar la cultura i la innovació, 3) repensar el mapa de la ciutat: especialització de centres cívics i coordinació comarcal en la programació, i 4) comunicar millor: compliciatat dels mitjans públics i creació d’una agenda. En definitiva, la cultura entesa com un actiu de ciutat, un instrument clau per a la reactivació econòmica i per abordar el nostre principal repte, el de la cohesió social.

Al debat hi va haver molts consensos (excepte el cas del PP). “Ja no hi ha excuses perquè el pròxim mandat no abordem aquest tema com es mereix, i més quan la societat civil, a través de la Taula de Cultura, ja fa temps que treballa buscant acords”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *