La precarietat del parc de l'habitatge a Badalona a primera plana

El 21 de novembre té lloc la sessió participativa del pla director metropolità a Badalona. Reserveu la data!

El 21 de novembre té lloc la sessió participativa del pla director metropolità a Badalona. Reserveu la data!

[RESUM PRIMERA SETMANA DE NOVEMBRE] La setmana acaba amb tots els ulls mirant el barri de la Salut, on el risc imminent de col·lapse de l’edifici del passatge de la Torre ha obligat a desallotjar 14 finques, amb 57 persones afectades. Estem en contacte permanent amb l’alcalde i el govern municipal per ajudar en el que calgui i al costat de les famílies. La regidora Anna Lara les ha visitat per interessar-se de primera mà sobre la situació. El cas de la Salut és un indicador del mal estat del parc immobiliari en moltes parts de la ciutat, i de la vulnerabilitat que pateixen molts dels nostres conciutadans. La prioritat és ara executar l’enderroc en les millors condicions (evitant en la mesura del possible que hi hagi més persones afectades) i assegurar la tornada a la normalitat per les famílies que s’han quedat sense habitatge.

La Generalitat i l’Ajuntament treballen en un PDU que contempla la transformació de l’autopista C-31 al seu pas per la ciutat (més informació), res que no s’hagués anunciat però que aquesta setmana ha tornat a l’actualitat amb la visita del conseller de Territori. Al voltant d’aquest fet, paga la pena recordar que el 2016 el Parlament va aprovar una proposta de resolució en que s’encarregava estudiar la transformació de la C31 al seu pas per Badalona, amb ampli consens: ERC, JxC, Comuns, CUP i PSC. Anem avançant en la línia de reduir l’impacte de la infraestructura i posar-la al servei d’una nova mobilitat.

Tanmateix, crec vigent aquest apunt de fa un any al blog en q demanava:

❌ Participació oberta partits i entitats.
❓ Aposta d’inversió pública.
❓ Solucions que apostin per mobilitat sostenible.
❓ Prioritzar solucions de reconversió.

Més informació, aquí.

D’altra banda, aquesta ha estat setmana de ple ordinari. Aquí podeu repescar el més destacat; i també de ple a la Diputació de Barcelona. Dijous també va ser el meu torn a la tertúlia de Badalona Matí (el més destacat i el podcast, aquí).

Actes destacats

Tuits d’interès

En campanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *