Vet aquí una selecció eclèctica i tardana, però que potser farà servei als que deixen la compra del llibre per a l’últim moment… Hi he recollit els llibres publicats aquest any per un bon grapat d’amics…
Començarem amb “Carretera Secundària”, de Joan Carreras, però només en direm això: “El millor llibre de l’any escrit en català”, tal i com escrivia Josep Lambies a Time Out fa uns pocs mesos.
Tres dones de Badalona col·locaran, amb tota seguretat, el seu nou llibre entre els més venuts: la Sílvia Soler amb l’“Estiu que comença”, la Pilar Rahola amb el “Carrer de l’Embut” i la Núria Coll (que s’estrena) amb “Tots els noms em recorden a tu”. Molt bé, oi?
“El Parèntesi més llarg”, de Tina Vallès, darrer premi Mercè Rodoreda, és una proposta excel·lent si us agraden els contes (i els aeroplans).
Com una “veu insòlita”, així descriuen els amics de LaBreu Edicions a una de les seves ‘estrelles’ del catàleg, Silvie Rothkovic, que estrena nou llibre de poemes, l’Alabatre 44, també conegut com a “Pianos i Túnels”.
“Èxits, cops, hits. Sovint són dues cares de la mateixa moneda.” El nou llibre de Jordi Pujol-Nadal, “Greatest Hits” torna a mostrar-nos un poeta singularíssim davant d’un mirall en forma de llibre en el qual ens hi podem reflectir una mica cadascun de nosaltres. Editat per 66rpm.
També editat per aquesta editorial “Mujer y música, 144 discos que avalan esta relación”, de Toni Castarnado, un atlas imprescindible per a tots els que els agrada el rock’n’roll… i les dones! Per cert, a l’Apolo Store han seleccionat alguns llibres de música. Hi podeu donar un cop d’ull, aquí.
El cooperativisme és avui el que és, una de les més sòlides i fiables alternatives a l’actual desgavell, gràcies també a gent com Joan Ventosa i Roig, a qui la Fundació Roca i Galès ha editat una biografia que té una signatura de solvència contrastada, la de l’Agnès Rotger.
“Connecta’t per aprendre”. Poques veus com la de Jordi Jubany per aproximar-se, amb aquest manual precís i intel·ligent, a la relació entre tecnologies de la informació i l’ensenyament.
La mort es projecta sobre les TIC en aquest esplèndid assaig sobre trascendències i permanències, d’Ernest Benach i Miquel Pueyo, “Mort certa, hora incerta”, editat per Pagès Editors.
“Sovint, perduts en la voràgine de l’actualitat, en les redaccions precaritzades, convivint amb la censura i l’autocensura, molts de nosaltres ni pensem que podem arribar escriure el que pensem. Més encara: ni pensem que podem posar-nos a pensar abans d’escriure”. Roger Palà explica així el seu molt recomanable llibre “Mots incendiaris”, editat per Lo Diable Gros.
També relacionats amb l’actualitat hi ha “La fam i l’orgull, un país que s’ha aixecat” de Muriel Casals i “El dia que Catalunya va dir prou” de Pere Martí. Els amics del Cercle Gerrymandering han contribuït al ‘tema’ amb un llibre electrònic, compendi dels seus articles sobre les darreres eleccions: “Tot el que havies volgut saber sobre el #25n i no havies gosat preguntar”.
Per als menuts, per bé que és un llibre la bellesa del qual sedueix també als ‘petits’ més grans, tenim “Blanca Nieve en la casa de los enanos”, publicat per editorial Amanuta. És un text de Gabriela Mistral, molt ben il·lustrat pel badaloní ‘exiliat’ a Xile, Carles Ballesteros.
Trobareu una selecció d’altres novetats d’autors badalonins gràcies a aquesta selecció fantàstica en forma de vídeo encarregada per Òmnium Badalona a Albert Lloreta.
I finalment, una propina, per continuar estirant el fil…
Gràcies per la feina, editorials independents: @labreuedicions @triallibres @edicions1984 @lesmalesherbes @acontravent @acantilado1999 … 1/2
— Oriol Lladó(@oriolllado) 23 d’abril de 2013
@librosasteroide @viena_edicions @raig_verd @66rpmedicions i Pont del Petroli (pontdelpetroli.com), gràcies x la feina. #santjordi 2/2
— Oriol Lladó(@oriolllado) 23 d’abril de 2013
* Per cert, la foto que il·lustra aquest apunt és un muntatge meu a partir de la coberta d’“Stoner”, de John Williams, una de les novel·les destacades d’aquest darrer any. Molt recomanable.
Moltes gràcies Oriol!