Més capacitat de resposta en política d'habitatge

habitatge

En aquests darrers mesos, Badalona ha millorat, i molt, la manera com aborda la pobresa habitacional, un dels principals reptes que tenim com a ciutat. És cert que queda molt per fer, però no és menys veritat que avui estem més a prop d’una gestió del parc d’habitatge eficient i orientat a les persones, especialment les que ho passen més malament.

El govern ha intentat allunyar-se dels discursos triomfalistes –que ens aboquen només a un titular d’un dia, ben sovint sense traduccions pràctiques– i, en canvi, ha buscat un enfocament més consistent, en la línia de la nova llei d’habitatge, en el qual la necessària atenció a l’emergència es combina amb la planificació, i on es reforça la col·laboració institucional i es reforça la capacitat de treball conjunt amb la societat civil.

Quan vam arribar, ens vam trobar una política d’habitatge inexistent, amb una Oficina Local d’Habitatge desmantellada, el Consell de l’Habitatge i la Mesa d’Emergències locals sense haver estat convocats, unes relacions molt debilitades amb la resta d’institucions i una tensa convivència amb els col·lectius més mobilitzats d’atenció als desnonats. També vam trobar uns titulars de premsa que parlaven de 70 pisos cedits per entitats bancàries, però només 27 documents administratius que en provin l’existència…

A dia d’avui, tenim un document de planificació aprovat per unanimitat pel Consell de l’Habitatge, en el qual participa també l’oposició, i diferents compromisos que comencen a materialitzar-se: com la Mesa d’Emergència i el treball coordinat –per fi!– amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Disposem, a més, d’un protocol per fer front als desnonaments i hem començat a aplicar la llei per aconseguir ampliar el parc d’habitatge que reclama la precària situació de pobresa i vulnerabilitat de molts badalonins.

Més capacitat de resposta i més solucions factibles i reals. Més enllà dels titulars interessats, la política d’Habitatge de Badalona ja camina i els resultats són cada vegada més evidents.

> Article publicat al Diari de Badalona, març 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *