Més enllà del pim pam pum polític

Aquesta setmana els dos centres d’atenció primària de Llefià han coordinat un operatiu de cribratge . La foto mostra un equip de treballadores i treballadors sanitaris i de protecció civil. Foto: @emergencies_BDN.

“… ara és el moment de posar les famílies i la ciutadania al centre de les polítiques i de fer un pas endavant en la protecció del dret a l’#habitatge digne regulant el lloguer abusiu.”

Un article publicat aquest cap de setmana per 5 alcaldesses i un alcalde d’ERC, Comuns i CUP. Un escrit important, per qui el signa, i també pel moment en que es publica: a una setmana que el Parlament de Catalunya debati sobre la regulació dels preus del lloguer. Podeu acabar de complementar en aquest article del diputat Jose Rodríguez.

Més enllà del pimpampum polític (“canvi de govern amb intenció partidista + polèmica fake amb els 40 anys de Parlament) destaquen aquestes notícies. Malgrat tot, el govern governa.

  • Pla per enfortir #AtencióPrimària, que és la punta de llança del sistema català de salut pública. I més ara, en la lluita contra la pandèmia. Reforcem amb 300M€ en els propers dos anys i mig -46M€ aquest 2020-, i gairebé 4000 nous professionals. + info
  • En marxa un ajut amb una dotació de 10M€ per a famílies amb vulnerabilitat social de fins a 300€ per cobrir les necessitats bàsiques de cura i de subsistència com l’alimentació, el vestit i l’allotjament. +info
  • El Homrani, Bargalló i Vergés envien una proposta a l’Estat perquè els pares i mares d’infants que s’hagin de confinar tinguin dret a una baixa laboral, inclosos els contactes. +info
  • Les escoles estaran obertes per a fills de treballadors essencials en cas de confinament. + info

Aquesta setmana també ha estat la presentació de l’associació Amnistia i Llibertat, reclamant precisament una amnistia per a totes les persones represaliades per la repressió política. Es va presentar dijous en un acte amb Gemma Ubasart, Joan Queralt, Susanna Pagès i Sònia Andolz. Us recomano que la seguiu!

En clau #Badalona

En clau nacional

En clau cultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *