Municipis republicans contra la #pobresaenergètica

[PRIMERA SETMANA DE SETEMBRE] A banda del judici del 12o, que ha estat un dels temes destacats dels darrers set dies a Badalona (tota la informació, en aquest apunt al blog), aquesta setmana ha estat notícia el pols de diferents municipis catalans, i el govern de Catalunya en el qual participa ERC, amb les elèctriques, a qui es demana un major compromís contra la pobresa energètica.

Extreta de la Viquipèdia

Agnès Rotger

Endesa ha dexiat clar aquestes darreres setmanes que tallarà la llum a milers de famílies vulnerables a Catalunya, i és per això que el govern del nostre país i molts ajuntaments han decidit plantar cara davant d’aquesta amenaça intolerable (i il·legal!). És hora de fer pinya com a país per defensar els drets energètics de tothom, com diu l’Agnès Rotger #Badalona, Sabadell i Barcelona ja vam plantar cara i malgrat la pressió i les crítiques vam exigir a les companyies el compliment de la llei i una major corresponsabilització. Celebro que avancem i ampliem aquesta línia.

Aquesta setmana, el departament d’Afers Socials es reunia per donar resposta a #pobresaenergetica i amenaça de les subministradores. Més informació, aquí. El conseller El-Homrani ho resumia així:

☝🏻 Resposta conjunta i coordinada
❌ No permetrem cap tall a famílies vulnerables, tal com diu la llei 24/2015
📝 Abans de parlar del deute, signem els convenis

Important aquest posicionament: al costat de les famílies vulnerables, amb un significatiu consens i en defensa del #Parlament i la seva capacitat de legislar també a partir de la iniciativa popular.

L’objectiu és que les elèctriques compleixin la seva funció social, no derivar el problema a la Generalitat. Aquesta setmana, la presidenta de la Diputació també ha va convocar una altra trobada, en la qual va semblar que es desenfocava interessadament la qüestió.

Debat recurrent

Sobre seguretat, receptes de seguretat, més enllà del debat important però parcial sobre el nombre d’efectius. Sempre interessant:

I <a href=”https://twitter.com/alex_montornes/status/1169259328806772737″>aquest fil</a> del regidor d’ERC Àlex Montornès o aquest article d’Ernest Maragall.

Fa unes setmanes, per cert, feia aquesta piulada que potser paga la pena recuperar.

Altres piulades destacades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *