Nou equipament per reforçar atenció primària en salut a Badalona

[RESUM DE LA TERCERA SETMANA D’OCTUBRE] Setmana d’alta intensitat informativa en què al blog també hem tractat l’accidentat ple de les ordenances (vegeu apunt aquí), l’absolució de la causa del 12o (vegueu apunt) i la valoració de les eleccions del 10n (apunt específic)… Però en el resum del més destacat dels darrers set dies hi ha sens dubte la inauguració del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Badalona, que la consellera de Salut Alba Vergès va venir a presentar divendres a la ciutat.

L’aposta del Govern del país per l’atenció primària es mostra a Badalona amb l’obertura del centre d’urgències d’atenció primària (CUAP). Tb amb aposta pel nou CAP del Gorg (licitació) i la millora del de Sant Roc (finançament aprovat). La consellera Alba Vergés va visitar la nova instal·lació. El CUAP Badalona, situat al carrer Juli Garreta, atendrà les
urgències de baixa i mitjana complexitat d’una població de 300.000 persones de la ciutat, Sant Adrià de Besòs i Baix Maresme. Estarà obert 24h a partir d’aquest dilluns i comptarà amb un pressupost anual de 1,2M. Un dels aspectes més importants del nou servei és l’esforç que s’ha fet de coordinació i disseny compartit entre Institut Català de la Salut, Hospital Germans Trias i Pujol i #Badalona Serveis Assistencials. “Es resol un dèficit històric”, en paraules de la consellera. Aquest hivern, quan hi ha un 6% més d’activitat, el Departament de Salut ha reforçat urgències amb 1,7M respecte la temporada passada. Des de l’època del conseller Toni Comín, el Departament prioritza atenció primària, reforçant les zones més vulnerables. Més informació sobre el nou equipament, aquí.

Pel que fa la presència del grup municipal als mitjans, destaca la participació de la regidora Anna Lara a la tertúlia de Badalona Matí dijous (recupereu-la aquí) i del debat de portaveus de dimarts, amb Àlex Montornès a Televisió de Badalona (aquí). A mi em va tocar dijous participar en el programa de Ràdio 4 Real Politik.

En clau de ciutat paga la pena repescar les següents informacions:

Activitat destacada

Debat en clau de país

Més notícies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *