Pacte Local pel Dret a Decidir a Badalona, som-hi!

Dijous vinent, 6 de febrer, al Centre Cívic de la Salut es presenta el Pacte Local pel Dret a Decidir. Quatre apunts per assenyalar, molt esquemàticament, la importància d’aquesta iniciativa, en clau de ciutat. 
  • Ara mateix és l’únic espai que aplega la majoria dels partits polítics de Badalona. PSC, CiU, ICV-EUiA –junts tenen la majoria absoluta del ple municipal–, juntament amb ERC i les CUP, avui sense representació.
  • El treball es fa per consens, amb la participació activa de diferents entitats de la societat civil a Badalona; exemple d’un nou model de lideratge compartit i constructiu i que pot recordar (sense arribar a emular, però) l’esperit d’iniciatives com l’Assemblea de Catalunya.
  • L’espai està liderat per l’exalcaldessa de la ciutat, Maite Arqué, i compta amb la complicitat de tots els alcaldes des de la democràcia recuperada, excepte l’actual. 
  • L’objectiu del Pacte Local enllaça amb els elements principals definits en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, liderat per Joan Rigol, però subratlla els aspectes més socials, fet inexcusable en una ciutat com Badalona. El manifest de Badalona combina hàbilment pragmatisme, coneixement de la realitat de la ciutat i complicitat amb el mal moment que viuen moltes persones al territori. La Democràcia i el vot es presenten com a vies de solució als problemes quotidians de les persones; una revindicació necessària de la política.
Aquestes són les meves raons per assistir dijous a l’acte de presentació. I les vostres? Ens hi veurem?

+ info, aquí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *