Reconeixement a la Xirgu i nova oportunitat per l'Escola Montigalà

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE MARÇ DE 2020] Tota l’actualitat aquesta setmana ha girat al voltant del Coronavirus: aquí podeu repescar un apunt del blog específic sobre el tema i en aquest altre enllaç un fragment de la meva entrevista a Televisió de Badalona en què vaig lamentar el partidisme a l’hora d’enfocar la lluita contra la pandèmia en clau local. Tammateix, a Badalona hi ha hagut també algunes (bones) noticies que paga la pena consignar en el resum setmanal.

Comencem?

El Principal de Badalona serà el Teatre Margarida Xirgu. La comissió del nomenclàtor va aprovar divendres al matí aquest canvi, que reconeix un una dona brillant i compromesa amb la República (i tb amb la ciutat). Felicitats Xavi Lite, i les desenes d’entitats i col·lectius implicats! L’objectiu ara: dignificar el nom d’Enric Borràs.

Aprovada l’esmena als pressupostos de la Generalitat per la construcció de l’escola Montigalà de Badalona. Un acord que és fruit d’un treball compartit, i que ara ha de saber trobar la millor solució per a un projecte educatiu valuós, que cal reforçar. Seguim!

Es dupliquen els serveis per a atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles (un dels nous pisos a #Badalona!). El Departament d’Afers Socials dedicarà aquest any més de 13,5 milions d’euros a l’atenció víctimes.

El Govern aprova concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats, entre les quals hi ha la del badaloní Jordi Monés i Pujol-Busquets, “per la seva aportació al coneixement de la història de l’educació i per la defensa de l’escola catalana.” Molt feliç per ell, la seva família i el seu ampli cercle cívic. Una gran notícia per Badalona. Gràcies a tots els q hi han ajudat, també.

Tuits destacats en clau nacional:

Tuits destacats en clau Badalona:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *