Recuperem espais per a la ciutat

En les darreres setmanes hem inaugurat tres operacions de microurbanisme per ampliar voreres, superar barreres arquitectòniques i millorar il·luminació; les tres retornen la dignitat als carrers d’Abat Escarré (Sant Crist), Passatge Viñas (Bufalà) i Isaac Albéniz (La Salut), tres espais de la ciutat on l’accessibilitat i la seguretat eren evidents assignatures pendents. Les actuacions, incloses en el pla Recupera, no han tingut un pressupost elevat i el disseny del projecte no ha estat especialment innovador. Aquí les actuacions de ‘mínims’ han estat de màxims, atès el temps que el veïnat esperava, amb raó!, que algú es decidís a prendre la iniciativa.

Passatge Viñas: una antiga paret esfondrada des de feia anys interrompia el pas normal d’un carrer molt singular de Bufalà. A l’esquerra, estat actual, a la dreta, abans de l’operció.

Isaac Albèniz: una vorera d’apenes un metre reconvertida en un pas generós i ben anivellat, en un carrer que ha guanyat llum i connectivitat a la Salut, a tocar del Hoyo. A l’esquerra, estat actual, a la dreta, abans de l’operció.

Abat Escarré: per aquí ha de discórrer el darrer tram del lateral que queda. Aquest era un carrer/passatge mal il·luminat, sense asfaltar en algun punt, irregular… i que ara s’ha dignificat, responent a una de les demandes històriques de Sant Crist. A l’esquerra, estat actual, a la dreta, abans de l’operció.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *