Seguint el fil dels reptes de ciutat

Aquest final de curs, molt centrat en el projecte de Reptes de Ciutat, dins del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i la Xarxa Barcelona + Sostenible de Barcelona City Council. Una iniciativa molt interessant (aquí, més detalls) i que hem anat explicant en diferents espais. Fa uns dies, va ser en el marc de la Setmana d’Energia Cooperativa – emmarcada en el context de la Setmana Europea de l’Energia.

En aquest projecte faig camí amb ERF, amb qui havia col·laborat fa molts anys, i que ara han complert tres dècades com a referents de la consultoria ambiental país, per encàrrec de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

M’incorporo a l’equip d’ERF Energia i Sostenibilitat per dur a terme les tasques de Secretaria Tècnica dels reptes de ciutat per ajudar a maximitzar el seu impacte. Des d’aquesta primavera i entre molts d’altres aspectes, treballem en l’assessorament als adherits als reptes per impulsar accions que contribueixin a la reducció d’emissions de GEH i a l’estalvi d’aigua.

El Compromís Ciutadà per una Barcelona +Sostenible, aprovat el 7 de maig, ha de permetre assolir una ciutat més pròspera, inclusiva, equitativa, resilient i responsable aglutinant el màxim d’entitats, institucions i persones individuals compromesos amb un futur millor. Amb aquests objectius s’activa una nova línia d’acció, els reptes de ciutat. Els dos primers reptes són “Descarbonitzem-nos” i “Estalviem aigua”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *