Del vigent 'llegat Maragall' i altres temes d'interès local

[RESUM DEL 9 AL 15 DE GENER DE 2021] “El nostre patriotisme és el de la dignitat efectiva, reconeguda allà on compta, en el barri, en l’escola, en la malaltia, en la joventut…”

La Montserrat Tura recull part del discurs de possessió de Pasqual Maragall, tan vigent!, en un article imprescindible en els 80 anys del president que ha centrat l’actualitat informativa aquests dies. És molt estimulant, de fet, anar a les fonts originals. El discurs complet ressenyat en la imatge que acompanya aquest apunt el podeu repescar aquí i de propina (i si teniu una estona) podeu revisar el discurs d’investidura que va fer uns dies abans al Parlament en aquest altre recurs.

“… els sentiments de pàtria més profunds han nascut o de la resposta a una agressió exterior o de l’obtenció per a tothom de nous drets i d’una nova dignitat. El segon tipus ha resultat més fort que el primer; més fort, més resistent, més civil, més compartit, més republicà.” “No demano peixet, demano crítica, però demano també visió panoràmica, visió general.” Quina força mantenen aquests discursos… que no són ‘illes’ sinó la part d’un pont que es manté dempeus. Quanta feina encara, Pasqual. Seguim!

De la gestió de la complexitat i d’unes societats cada vegada més empobrides (reveladores dades de l’informe de l’IERMB, aquí)… és interessant complementar la mirada amb aquest article de Jordi Amat a La Vanguardia.

Fixeu-vos que parla de l’extensió del conreu de la Marihuana en molts barris pobres del nostre país, també a Badalona. D’això en vam parlar dijous en la tertúlia a Badalona Matí. Si us interessa recuperar-ho podeu fer-ho en aquest vídeo resum.

Per cert, que de compromís republicà en les polítiques públiques, aquest apunt en dona més informació per si voleu conèixer algunes gràfiques ben eloqüents.

La setmana començava amb la represa del curs escolar. Durant el primer trimestre quasi totes les escoles han pogut mantenir-se sense confinar. Dilluns, que infants i joves tornaven a les aules, continua aquesta història de tenacitat i compromís. Lluitem contra la pandèmia… i la segregació escolar i la desigualtat creixent. Interessant aquest posicionament.

També al blog:

 

En clau Badalona

En clau nacional

També d’interés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *