Seguretat placebo: resum de l'agost

A banda, de la frivolitat del govern local amb la seguretat, aquest mes d’agost la ciutat ha celebrat la seva Festa Major. Un reconeixement a totes les colles i entitats que ho han fet possible amb un esforç de presència (real i virtual) i introduint nous elements.

[RESUM DEL MES D’AGOST DE 2020] El PP ha decidit convertir Badalona en camp de batalla d’una societat espantada, assetjada per la inseguretat. Un fil conductor ben tensat per l’alcalde Xavier Garcia Albiol i que es basa en l’estigmatització de col·lectius, dels ocupes als Mena, fent un vergonyant seguidisme de VOX en seguretat. En realitat, una estratègia que sembla pensada per un guionista de COPS. Badalona convertida en un gran plató de problemes. El darrer exemple, aquí.

Una altra perspectiva del debat sobre la seguretat, té a veure amb els constants anuncis i seguiment d’acció policial. De la seguretat ‘placebo’, podríem dir. El PP recicla titulars i torna a dir q recupera la unitat antiavalots Omega. Al meu blog, algunes dades i reflexions sobre seguretat, que podeu acabar d’enriquir amb les reflexions del criminòleg Roger Mancho a #laciutatqueensespera, que podeu repescar aquí.

Al voltant d’aquest debat, ERC ha fet dos comunicats: sobre l’estigmatització i sobre la recuperació de la unitat Omega.

Mentrestant, la dura realitat: la ciutat fracassa en polítiques de reactivació econòmica i social. Ho hem denunciat com a ERC en diferents ocasions (aquesta és la darrera). En aquest apunt, el portaveu del grup municipal republicà ho explica bé.

Altres comunicats d’ERC

  • Esquerra proposa dedicar un indret de la ciutat a en Pere Casaldàliga: http://ow.ly/G8A630r7xOA
  • Esquerra rebutja que l’estat espanyol pugui disposar del superàvit de l’Ajuntament: http://ow.ly/pr1y30r7xP8
  • Esquerra denuncia la irresponsabilitat del govern del Partit Popular per l’acte públic i multitudinari de presentació de la Guàrdia Urbana i exigeix explicacions a l’alcalde: http://ow.ly/plpO30r7xPu

Més informacions a través d’aquest recull de tuits

Fil resum de l’impacte Covid a Badalona, amb actualització diària a càrrec d’Àlex Montornès.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *