[Setmana 1/ 2019] Cooperatives amb força i Can Ruti que torna a despuntar

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 1 de 2019]

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord ha completat 140 assessoraments, ha fet més de 160 activitats arreu de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs i ha vetllat 16 nous projectes cooperatius al territori des de la seva creació. Present potent; que aquesta dijous s’ha complementat a l’Ateneu Carme Claramunt, al cor del barri de la Salut, amb la mirada històrica i compromesa del company Jordi Albaladejo Blanco.

Parlant de compromís. Badalona, compromesa de nou amb el que passa al món i amb els drets humans. El Port de Badalona, base de la Fundació Open Arms, se suma a la iniciativa de recollida de mantes.

L’Hospital Germans Trias de #Badalona, el nostre referencial i estimat Can Ruti, s’ha convertit recentment en el primer hospital europeu on ja s’han implantat dos dispositius de teràpia pionera contra la insuficiència cardíaca dels set que en total s’han col·locat a la resta del món. La (boníssima) notícia, s’ha conegut aquests dies; trobareu més informació en aquesta notícia del Nació Digital.

Aquesta setmana, s’ha fet públic que Badalona estrena contracte de manteniment en (algunes) zones verdes de la ciutat. Bona notícia que, amb tot, mereix alguns aclariments:

👉El contracte es dota (+87%) i inicia tramitació en govern on érem ERC junt Guanyem i ICV-EUiA. Al maig estava llest per aprovació.
👉El contracte només atèn una part verd de #Badalona. La resta, penjada amb la no aprovació pressupost 2018 x culpa moció censura.

I acabem amb to de festa, ja a les portes de Reis. Fantàstica Fàbrica de Joguines a #Badalona, la que molts nens i nenes badalonins han pogut descobrir aquests dies (avui el darrer!); felicitats als ‘tornemis’ i els seus ajudants per obrir aquesta bonica finestra a un dels secrets més ben guardats. Hem arribat a les 16.10h. Quan faltava una hora la cua ja arribava fora del recinte de l’Escorxador. Ha estat un encert mantenir els turnemis i els criteris generals del Nadal a #Badalona (look general descentralització, teatralització…). L’any vinent, però, caldrà pensar com ampliar horari i/o capacitat. Més sobre la cavalcada, aquí i per a patges a qui el temps s’ha tirat a sobre: idees per a regals amb DO Badalona.

El dissabte 5 de gener,  un cop ja publicada aquesta entrada es produia un malaurat incendi en un bloc del carrer Marquès de Montroig a Sant Roc:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *